El blog d'un caminant

martes, junio 19

ATAPUERCA A CALELLA


Ahir, dilluns 18 de juny de 2007, es va fer una roda de premsa a la Fàbrica Llobet per presentar l'exposició sobre el jaciment paleontològic d'Atapuerca situat a la província de Burgos, que a partir del divendres a les 6 de la tarda podrà ser visitada per tothom qui ho vulgui. També es va signar un conveni d'intencions sobre el que pot ser un centre de socialització del coneixement a la Fàbrica gestionat per l'IPHES, una institució a l'avantguarda del coneixement científic sobre paleontologia.

Durant l'acte vaig tenir l'oportunitat de parlar força amb l'Eudald Carbonell i vaig poder entendre l'enorme prestigi que té la seva persona; vestit amb pantalons curts, camisa i barret va fer una clara i contundent defensa de la ciència des de la fonamentació humanista. Després d'aquest acte marxava cap a Atapuerca a continuar, a peu de canó, la seva recerca; el vaig veure lleuger d'equipatge, com deia el poeta, però amb una enorme humanitat fruit del seu coneixement.

Espero que aquest camí que inicíem per portar activitats de gran qualitat a la Fàbrica pugui fructificar i en puguem sortir tots beneficiats, per cert l'exposició no us la podeu perdre, és al primer lloc de Catalunya que es fa i estarà a la Fàbrica fins el 21 de setembre.


28 Comments:

  • At martes, junio 19, 2007, Anonymous Anónimo said…

    jajajajajja

    que fort !!!!!!

     
  • At martes, junio 19, 2007, Anonymous Anónimo said…

    el paleontolitic arriba a calella...estic acollonit.hem retrocedit almenys 2000 anys.calella te una gran tradicio en l'arqueologia...penos , la veritat es que molt penos.

     
  • At martes, junio 19, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Bon dia a tots i totes,

    Personalment penso que és una gran sort i oportunitat que Calella sigui la ciutat catalana triada per l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES)per exposar l'exposició d'Atapuerca. Hi ha moltes altres ciutats de Catalunya que els agradaria comptar amb una exposició d'aquest nivell. Alhora, el monogràfic serà un atractiu turístic més de Calella per aquest estiu, que servirà també per complementar l'oferta dels nostres visitants que no només busquen sol i platja. Cal alegrar-se d'aquesta encertada iniciativa.

    Cordialment,

    Joan (Calella)

     
  • At martes, junio 19, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Una mica d'acord amb tots.
    No sé quina mena de carambola s'ha de fer per relacionar Calella amb el paleolític i Atapuerca. No sé si el projecte de creació d’un "centre de recerca i de socialització de la ciència a Calella sobre els humans i el medi ambient", serà l'excusa per anar rehabilitant a pedassos la fàbrica llobet-guri?
    D'altra banda, crec interessantíssima l'exposició, llàstima que hagi arribat l'última setmana del curs escolar i els professors no l'hagin pogut incloure com a activitat especial i estimulant pels seus alumnes. Si us plau mirem de coordinar i treure profit a les activitats.
    Veig que hi ha forces dies per visitar-la, encara sou a temps de fer-ne una difusió com cal: algun cartellet? amb emplaçament i horaris?
    Jo no crec que mitjançant el blog d'un caminat me n'hagi d'assabentar de les poques interessants activitats del meu poble! No tothom està jubilat i mira i escolta tele-ràdio-calella!!! -això si és que se'n fa difusió que tampoc no ho sé–

     
  • At martes, junio 19, 2007, Anonymous Anónimo said…

    a lanónimo del 1er comentari. Em sembla que la cultura no és per tu. És molt senzill, els propers 4 anys es faran activitats (mostres, monogràfics... ) com aquesta, realment bona, i no fa falta que hi assisteixis. Després diràs que el govern de Calella, governa per alguns. M'hi apunto a defensar-los: per la gent amb certes inquietuds, sense necessitat de ser o anar d'intel·lectuals per la vida.
    Endavant Juhé!
    un calellenc que no t'ha votat.

     
  • At martes, junio 19, 2007, Anonymous Anónimo said…

    a l'eudald no el carbonell
    potser no tinc gaire cultureta però els events pseudo-eco-progres d'aparador crec que no son la cosa que necessita calella.jo tinc la meva opinio i tu la teva que hem sembla molt bé. i gracies per invitar-me a no assistir-hi . trobo que es molt democratic.
    juhe, jo ja sabia que els que no t'hem votat no seriem representats per tu ,però no deixis personatges com aquest energument diguin a on puc anar

     
  • At martes, junio 19, 2007, Anonymous Anónimo said…

    És realment trist que hi hagi calellencs tan disposats sempre a criticar-ho tot!!
    Nois, mal si es fa i mal si no es fa!!
    Jo personalment hi penso portar a ma filla. No cal que esperem que tot ho facin amb l'escola. Està bé com a activitat familiar i de pas tots aprenem una miqueta més.
    Ah, per cert: avui la noticia venia a primera pàgina del Punt. Ho dic per aquests que es senten tan desinformats. Només cal llegir el diari, així de fàcil!

     
  • At martes, junio 19, 2007, Anonymous Anónimo said…

    a vere anónimo 1. diga'm que collons entens per cultura tu.? N'estic fins els pebrots de gent com tu, calificant de pseudo-pijo-progres propostes culturals que com molt bé diu la Laura, hi poden assistir nens, adults i avis... Rectifico, ves-hi i potser aprens quelcom per anar pel món amb menys prejudicis i estereotips (tipus pseudo-eco-progres).

    Un nacionalista, liberal que no ha votat en Juhé.

     
  • At martes, junio 19, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Tot el que sigui apropar la cultura a la gent és una bona iniciativa, no tot és folklore i esport.
    Ara també concideixo amb el comentari de que falta fer-ne més difusió.

     
  • At miércoles, junio 20, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Bon dia!

    Només volia comentar el què penso sobre l'exposició d'Atapuerca.

    1) Sense entrar a valorar la relació entre Calella i Atapuerca, només m'agradaria dir que no s'ha fet en la millor època. Es podria haver fet durant el curs escolar i així aprofitar-ho les escoles i els instituts. A la mare que hi portarà la seva filla, em sembla perfecte! Només que l'educació familiar está a la baixa i no crec que siguin molts els pares i mares que hi portin els seus fills, abans els portaran a la platja.

    2) Sobre els equipaments culturals a Calella... res que no sapiguem. trist, molt trist... La Fàbrica està fatal i gens gestionada (no es que estigui mal gestionada, és que ningú la gestiona!). Es dóna permís a qualsevol per ocupar un espai sense tenir en compte el tipus d'activitat que hi farà i si, es lucrarà amb aquestes activitats. I mentrestant, el Museu Arxiu sobrevivint com pot, sense arxiver i amb unes condiciones pèsimes...

    3) L'organització de l'exposició, s'ha fet fatal. No s'ha tingut en compte la incompatibilitat d'activitats. Per exemple, aquest cap de setmana es farà alhora la festa de final de curs de l'Escola de Dansa i l'obertura de l'exposició (soroll, música, gent amunt i avall...). Increible, però cert!

    Res més, gràcies per l'espai d'opinió!

     
  • At miércoles, junio 20, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Responc la Laura per la part que em toca.
    Igualment desinformada.
    Sincerament, si hem de comprar el Punt per saber d'una exposició tan emblemàtica i interessant al nostre poble anem ben arreglats!
    Malauradament no tinc prou temps per llegir la premsa diària, soc dels del cap de setmana jo. Potser si hi hagués un quiosc a la vista de camí entre casa i la feina ho hauria clissat de reüll tot passant-hi amb bicicleta que, per cert, és el mitjà que utilitzo per no contaminar, per no colapsar, per fer salut, per estalviar.
    Ah!!! ahir vespre vaig passar per davant la Fàbrica Llobet-Guri i no hi ha cap indicatiu de cap exposició!!
    Laura, la crítica pretén ser constructiva!

     
  • At miércoles, junio 20, 2007, Anonymous Anónimo said…

    T´he vist retratat en una publicació, publicació en la qual et presentaven com alcalde de Calella. No sé si et donaré un disgust però t´ho he de dir: no ho ets.
    Segons la "web" de Calella, és un senyor que es diu Bassat o Bazar o una cosa així.
    Així doncs, si et feia il·lusió, sento ser jo qui et doni la notícia.

     
  • At jueves, junio 21, 2007, Anonymous Anónimo said…

    animeu-vos

    cup.calella@hotmail.com

     
  • At viernes, junio 22, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Josep Mª Juhé: em sap molt greu però ho haig de repetir: la web de Calella diu que l´alcalde és un altre senyor.

     
  • At viernes, junio 22, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Avui he llegit al vilaweb la seva entrevista, si té intenció d'afegir gent de l'oposició a l'equip de govern si us plau, pel bé de Calella, li recomano que ho fagi ja, ho trobo molt bona idea i molt democratica, crec que són gent treballadora i amb il·lusió i ganes de fer feina, deixar-los a la oposició seria injust, aprofiti'ls!
    Tot i que crec que el dia que el van fer alcalde la Candini ja li va fer una proposta similar i ni s'ho va pensar, espero que el que he llegit no siguin paraules que se les emporti el vent.

     
  • At viernes, junio 22, 2007, Anonymous Anónimo said…

    No em barrufa que crideu tant!

     
  • At sábado, junio 23, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Feia una setmana que no entrava als blogs, i se m’han tret les ganes, no de llegir els posts que un pot estar d’acord o en desacord, si no dels comentaris que s’estan penjant. Els resultats són els que són, no es poden canviar, s’ha constituït un Ajuntament amb un equip de govern ,que agradi o no és fruit de les urnes. El dret al diàleg i a la llibertat d’expressió s’ha d’exercitar des el més ple respecte a les diferents entitats polítiques i sobretot a les persones, i donant la cara, no amagant-se sota un sobrenom, si es diu la veritat, o el que un creu que és la veritat, de que s’ha de tenir por?, gràcies a Déu no vindran a buscar-nos per expressar una opinió. El que s’ha de fer és deixar de banda aquesta acritud i treballar per Calella d’una manera constructiva.

     
  • At sábado, junio 23, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Alcalde: fora bo que esbrinessis com, a què i a qui s´han concedit les subvencions per a "Gala Lírica"(?) del dia 30.6.2007.

     
  • At sábado, junio 23, 2007, Anonymous Anónimo said…

    si sabeu llegir en castellà podeu practicar i molt a l'exposició sobre Atapuerca. Que fort. En català pràcticament res de res.
    Ja ha arribat el PSOE a Calella, per moltes proclames nacionalistes de l'alcalde Juhé.

     
  • At sábado, junio 23, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Anònim, que vols dir amb lo de la Gala Lírica, parla clar o calla per sempre, no es poden llençar frases com aquestes i quedar-se tant ample Home! No em barrufa gens!

     
  • At sábado, junio 23, 2007, Blogger DESPERTAFERRO said…

    Realment és preocupant que quan un te l´oportunitat de DESBURRITZAR-SE una mica no ho faci. És molt trist que hi hagi persones illetrades, i amb un inmens desconeixement de tot i n´en istriguin orgullossos i en facin ostemtació, com ara aquest energumen que es fot un fart de riure amb la noticia de l´exposició del jaciment d´Atapuerca. Millor que no vagi podría adonar-se que el seu nivell de sensibilitat esta per sota de la d´aquells hominits.

     
  • At sábado, junio 23, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Ehiiii Joan, es veritat que veus aquest rotllo del paleontolitic com un atractiu turistic per Calella??? Pero quina chorrada!!!
    Adeu Calella aixo senva a norris ...Deu Meu....

     
  • At lunes, junio 25, 2007, Anonymous Anónimo said…

    despertaferro,
    el que no te sensibilitat no son els hominits sino ets tu . si fins i tot tens el teu bolg en español.
    ves a donar lliçons a un altre lloc.

     
  • At jueves, julio 05, 2007, Blogger DESPERTAFERRO said…

    Realment sembla que hi ha algù que s´ha picat i fins i tot s´ha ofès. Com és natural, ha atacat amb el l´hi és més fàcil "tens el blog en español" .Serà cretí.. Bé Tinc el blog en l´idioma que em dona la gana. En segon lloc, la sensibilitat va per barris i pel teu no ha passat. La teva resposta ha estat una fugida de to i no has aportat res de nou. Només ha tret el cap el petit feixista que hi ha dintre teu. Mantenc que no tens d´anar a l´exposició.

     
  • At viernes, julio 06, 2007, Anonymous Anónimo said…

    despertaferro,
    disculpem si t'he ofés . però crec que per la teva resposta grollera en comptes d'hominits i hauries de estar tu exposat. i si ets espanyol, no es cap vergonya , es una creu que portes a sobre.

     
  • At domingo, julio 08, 2007, Blogger DESPERTAFERRO said…

    Anomim: tinc pensat d´anarme´n cap a Espanya només em tinc de posar d´acord amb la teva mare o la teva germana que no veuen la manera de dir-t´ho a tu.

     
  • At martes, julio 10, 2007, Anonymous Anónimo said…

    despertaferro,
    no cal que m'ho diguin . sense saber res de tu en tinc prou. per maleducat i espanyol no hem sabra geu que marxis al pais opresor

     
  • At lunes, julio 23, 2007, Blogger DESPERTAFERRO said…

    anonim: Encara que marxi amb la teva mare i la teva germana?

     

Publicar un comentario

<< Home