El blog d'un caminant

viernes, junio 8

LA NEGOCIACIÓ I EL PACTE


Primer de tot tinc voluntat de mantenir el bloc obert perquè tothom hi pugui seguir deixant la seva opinió, ja ho he comentat anteriorment que em llegeixo tots els comentaris i també tinc clar que vull intentar contestar el que es diu però sense entrar en els personalismes i els atacs personals.

Cadascú en la seva consciència sap les paraules i les actitus que s'han dit i fet, per part meva he intentat mantenir una correcció en formes i continguts i sé que no sempre he estat capaç de transmetre-ho, sobretot pel que respecte a la negociació dels socialistes amb CiU. Accepto la crítica.

Qualsevol negociació porta implícita la recerca del consens entre els que van a pactar, també ho he dit anteriorment que ens unien molt més continguts programàtics amb ERC i per això, un cop passades les eleccions, hi va haver una primera opció prioritària. Sense que això signifiqui que hi hagués pactat res prèviament.

En el cas de la negociació PSC-ERC s'ha volgut reforçar una alcaldia única de 4 anys però amb una ferma voluntat de treballar en equip i consens, mantenint línies programàtiques amb la ciutat d'aquests darrers 8 anys. Fruit d'aquest compromís és la no acceptació de càrrecs de confiança, tot i que es valora la necessitat de què algunes àrees entre elles urbanisme (gestvia) i cultura (museu i equipaments culturals) necessitaran de gestors tècnics qualificats, aquestes places s'hauran de proveir via concurs obert i transparent.

Respecte al repartiment de regidories vull agrair a "l'informador vocacional" les dades que dóna i que jo només faré que repetir: pel PSC són: Josep Maria Juhé, Medi Ambient i Salut; Josep Torres, segon tinent d'alcalde, Urbanisme, Obres Públiques i Educació; Loida Serrano, quarta tinenta d'alcalde, Turisme i Promoció Econòmica; Laura Cortada, Serveis Socials, i Joan Torrent, Ciutat Nova (Gestvia) i Noves Tecnologies.
Per la seva banda, ERC ha mantingut la majoria de les àrees que ja li eren pròpies en aquest mandat. Així, Jaume Puig, primer tinent d'alcalde, es queda Hisenda, Règim Intern i Esports; Pilar Rocafort, tercera tinenta d'alcalde, Ciutadania, Cultura i Joventut; Jaume Palet, Serveis Públics, Governació i Mobilitat, i Maria Carme Campà, Fires i Comerç. Més enllà del nombre de regidories de cadascú hi ha una proporcional corresponsabilització de les àrees més importants del govern de la ciutat entre els dos partits.

Sóc conscient de què una part important del vot que hem obtingut els socialistes anava més dirigit a una manera de fer ciutat i política més que al partit en concret. Jo no us puc demanar que continueu creient amb la meva persona només amb paraules, calen fets i a ells em vull remetre en el dia a dia de la nostra ciutat. Per acabar vull agrair a un assenyat comentarista, que més enllà dels dubtes que té sobre el que jo faig i represento em desitja molta sort, sort per a la nosta ciutat.




23 Comments:

  • At viernes, junio 08, 2007, Anonymous Anónimo said…

    http://www.youtube.com/watch?v=LpKV4t8iwp4

     
  • At viernes, junio 08, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Sort Josep maria! Espero que et vagi molt bé i que també ens vagi bé a Calella. Desitjo que les veus crítiques (o molt crítiques i "emprenyades") amb el temps i amb l'acció de govern s'apaivaguin. Ànim!

     
  • At viernes, junio 08, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Molta sort Juhé! Espero que mantinguis el contacte cordial, pròxim i directe amb els ciutadans (també en aquest bloc) i que el càrrec d'Alcalde i el poder no se't pugin al cap. I els de CiU... ja pairan l'emprenyament!

     
  • At viernes, junio 08, 2007, Blogger https://astrologiacarloscaliz.blogspot.com/ said…

    Enhorabona Josep Maria, ja tenim pacte catalanista i de progrés!! ara el que ens queda és treballar-hi de valent per mantenir la confiança majoritària de la ciutadania i saber transmetre els valors de consens, sostenibilitat i honestedat que ens caracteritzen.
    Una abraçada.

     
  • At viernes, junio 08, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Doncs a priori l'equip i el cartipàs més aviat fa pena. Tan de bo m'equivoqui. Calella és mereix alguna cosa millor.

     
  • At viernes, junio 08, 2007, Anonymous Anónimo said…

    un cop presa la decisió ara només queda treballar per Calella

     
  • At sábado, junio 09, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Ricard: em sembla que és més que lògic i normal que estiguin emprenyats, i disgustats i decepcionats. Són persones humanes que els hi heu fet tu els teus i (mal em pesi) els meus una injustícia, una falta de respecte.
    El poble els ha escollit i vosaltres no els deixeu governar per tot el que sabeu. Ostia algú estirarà de la manta? jo no puc fer-ho, però hi ha qui si que podria. Que expliquin que el pacte estava fet d'abans, la comèdia que han fet "els meus" en tenir les converses amb CIU.
    Això no es pot permetre!
    No votaré mes a ERC. Faré vot útil!

     
  • At sábado, junio 09, 2007, Blogger DESPERTAFERRO said…

    Emprenyar-sde és huma. Tots hi estem d´acord. El que no em sembla correcte és fer insinuacions sobre pactes extranys... No s´ha d´amenaçar amb estirar de cap manta si no s´está dispossat a fer-ho. Nacionalista emprenyat i resentit: estira de la manta o calla, collons!!!!

     
  • At sábado, junio 09, 2007, Blogger DESPERTAFERRO said…

    la meva sincera enhorabona per en Juhè i el nou consistori.
    Malgrat la línia continuista que s´anuncia, m´agradaria que es revisesin alguns aspectes com és ara la política urbanistica que s´ha dut a terme fins el moment.

     
  • At sábado, junio 09, 2007, Blogger DESPERTAFERRO said…

    En el programa electoral socialista es feia esment al ambulatori. Voldria saber si el seu trasllat a can Llobet, comportaria un millor servei, amb atenció continuada les 24 hores del día o si només sería un trasllat per continuar com fins ara, donant un pesim servei a la població creant una diferència en quant a prestacions d´atenció amb els altresd pobles en que l´ambulatori depèn del ICS.
    Tal vegada potser seria el moment de que l´ambulatori tornés a on no tenia d´haver marxat: del ICS.

     
  • At sábado, junio 09, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Hem sap greu que hagueu fet caure en el desencis a molts ciutadans. M'ha sigut bastant difícil explicar al meu fill de 10 anys què es la democràcia en l'exemple que ha passat a Calella. El vostre programa no ha guanyat, per molta il.lusió que li heu pogut possar i per moltes voltes que li voleu donar, que us quedi clar que no es el que la gent de Calella volia. Esteu portant als ciutadans a una actitud de pasotisme davant aquests resultats. Calella es mereix el diàleg de tots. No podeu estar orgullosos d'aixó.

     
  • At domingo, junio 10, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Josep Maria, no aprovem el pacte amb ERC. Creiem que un cop valorats els resultats electorals haguessis hagut de parlar amb CIU i arribar a un acord. O bé, un pacte amb tots tres. O bé, anar a l'oposició. Resumint: respectar la llista mes votada i no arraconar-la. Això t'ha fet perdre Josep Maria. No esperavem que això passés a Calella.

     
  • At domingo, junio 10, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Josep Maria, endavant amb el govern progressista! la gent de Calella espera que et possis a treballar de valent perquè els propers quatre anys puguis estar orgullós de la feina feta, ets el millor alcalde que podia tenir Calella.

     
  • At lunes, junio 11, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Juhé i puig,
    1r, em sembla que tot i que sumeu el que volia la gent de calella (i així ho ha demostrat) que la montse fos alcaldessa amb el seu equip, perquè no ho heu respectat?
    Os agradi o no així ha sigut.
    2n, jaume, suposo que la gran majoria dels que t'han votat ho han fet perque fossis tú l'alcalde, creus que el que volien tots aquests és que l'alcalde fos en juhé? ho dubto.
    Heu fet de l'ajuntament la vostra font d'ingressos i ara no voleu que hi entri ningú?

     
  • At lunes, junio 11, 2007, Anonymous Anónimo said…

    vaja, vaja... com està el pati!!! vaig marxar de viatge el diumenge 27 després d'anar a votar al teu company Jaume Puig i arribo ahir diumenge i em trobo tot aquest panorama! Hagués entés el vostre pacte si ERC no hagés perdut tant, o si tu Juhé fossis la llista mes votada... però ni una cosa ni l'altre...
    Mai més! Me'n vaig cap a l'oposició! Ho sento "esquerres" heu perdut els nostres vots també. Ja en son tot una colla...
    Au, que us vagi bé!

     
  • At lunes, junio 11, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Calella vol un Alcalde que amb l'aixada treballi al Parc Dalmau.
    Calella vol un Alcalde que amb l'escombra tregui la bruticia del carrer de l'església.
    Calella vol un Alcalde que reculli la merda de la platja.
    Calella vol un alcalde que reculli les cadires de l'aplec.
    Calella vol un alcalde que no pensi ......
    Mori la cultura !!!! Visca el feixisme !!!

     
  • At martes, junio 12, 2007, Anonymous Anónimo said…

    No entenc aquest darrer comentari...
    Un bon alcalde podria fer tot això i a més a més pensar no??
    O potser una persona que neteja, que passa l' escombra, que plega cadires, que té cura de que la platja estigui neta, etc... no serveix per pensar o no pot ser vàlida per fer altres coses com ser alcalde per exemple??

     
  • At martes, junio 12, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Potser vol dir que ja hi ha gent que cobra per fer aquestes coses, i que el sou d'un alcalde ha de servir per que la ciutat vagi endavant. Si ha de servir per fer aquestes coses, es un sou mal amortitzat.
    Si pel contrari, a més del seu horari d'alcalde, li queda temps per aquestes coses, es pot estalviar el sou d'un peó, que tampoc està malament.

     
  • At martes, junio 12, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Calella necessita un alcalde que pensi, i que faci pensar.
    Calella necessita un alcalde que faci treballar als regidors i al personal.
    Calella necessita un alcalde que generi trempera en els agents socials més dinàmics.
    Calella necessita un alcalde capaç de mantenir entrevistes d'alt nivell amb empresaris, polítics, emprenadors, tour operadors, etc.
    Calella necessita un alcalde flexible, capaç de sumar i fer sumar
    Perdoneu, però no encerto a veure més d'una qualitat d'aquestes al futur alcalde.
    En Juhé pot ser un molt bon regidor, però no té capacitat per ser "el primer regidor"

     
  • At martes, junio 12, 2007, Blogger DESPERTAFERRO said…

    Ja se que a cops de tant repetir una cosa hi ha gent que se la creu, suposo que és pel mal de cap propi i el que genera a la resta. Lo de la llista més votada només val si és la de Conveniència i Carbó. Calella no és una illa al bell mitg del no rés, els habits democràtics es tenen o no es tenem. que pactin dos o tres i en surti perjudicat un altres ÉS LEGITIM I DEMOCRÀTIC AIXÌ COM LEGAL.
    Un Al calde pot escombrar o no fer-ho, també pot com altres dedicar-se als seus negocis aprofitant el lloc que ocupa- Aquí d´això en tenim experiència- També pot dedicar-de a treures borinots del nas i al cap de quatre anys presentar-los com obra de govern. Personalment penso que si li fa il.lusió i mentre no deixi de fer les tasques que li son propies pot escombrar i regar tot el que vulgui.
    Espero que no ens pasem quatre anys sentint la cantarella de la llista més votada, que ja fa pudor i no s´aguanta de cap manera.
    Al ciutadá que creu que Calella es mereix algo millor, el convido a que a les properes es presenti i si té el suport , amb pactes o sense, que demostri el que pot fer.

     
  • At miércoles, junio 13, 2007, Anonymous Anónimo said…

    despertaferro,
    esta molt bé això de que si algu vol alguna cosa millor per calella es presenti i si te suport ,doncs endavant.doncs jo et dic que si algu diu que algu s'aprofita d'algun carrec que ho demostri , vagi al jutjat i que sino calli.perque aqui l'unica cosa que s'ha demostrat es que l'alcalde anterior, sr.basart , es va aprofitar del seu carrec i va utilitzar el far per una festa privada.ell ho ha reconegut.
    en quant a la legitimitat del pacte , ningu el nega,i sino ves al blog de la candini ,i mira que diu la montse. una altre cosa es que molts tenim una opinio contraria ja que la llista mes votada es la que es i ni tu ni ningu no ho pots negar.i desgraciadament calella no es una illa ja que si ho fos potser ara hi hauria una o un , puig o candini alcalde nacionalista de calella i no un satelit imposat per barcelona per tenir mes poder espanyol.

     
  • At miércoles, junio 13, 2007, Anonymous Anónimo said…

    sembla com si el vot de la gent d'ERC i del PSC no tingues validesa. Sumen prou i és un pacte legal.
    ARA BÉ:

    m'encantaria veure que el nou govern:

    1r- es posa pensar en una ciutat a un any vista, a 4 anys vista i a 15 anys vista (mediambientalment, culturalment, urbanisticament, educativament, sanitariament, socialment, esportivament,...)i ho fa assessorant-se per experts i de forma clara i permeable pel ciutadà

    2n- que un cop això estigui pensat, es posin a valorar les millors maneres de fer-ho i a fer-ho... altre cop de forma clara i permeable pel ciutadà.

    3r- i d'aquí 1 any, 4 anys i 15 anys en parlem.

    comencem a pencar que Calella està bastant tocada i sembla mentida que no ho vegi qui governa. El melic el deixem per la intimitat i al govern públic pensem per la gent de Calella.

    MOLTA SORT I ÀNIMS

     
  • At jueves, julio 05, 2007, Blogger DESPERTAFERRO said…

    No nego que la de ciu ha estat la llista més votada. seria estupid fer-ho dons l´evidència és l´evidència. El que mantenc i reafirmo és que el pacte és legal i legitim.
    L´anterior alcalde a mi em cau tant bé com a vostè, le dic per si no ho sap i el que va fer em sembla fastigós, reprobable i no se quantes coses més afegir-hi. El que penso al respecte i pot ser hi estará d´acord és ue en aquest país no dimiteix mai ningú i fins i tot els polítics que tenen coes per amagar i que son del domini públic, inflen el pit i aixequen la barbeta i es pasegen tant traquils pel carrer.
    Manquen mecanismes democràtics i fins i tot coratge per exigir quan es produeixen situacions com la de l´anterior alcalde la dimisió inmediata. D´això en som responsables tots els ciutadans.

     

Publicar un comentario

<< Home