El blog d'un caminant

domingo, julio 1

L’OPERA PER COMPANYIA


Entre la nit de dissabte 30 juny i la matinada de diumenge 1 de juliol de 2007 s’ha donat a Calella un acte cultural de primer ordre: LA GALA LÍRICA. He tingut la sort d’estar-hi present i de què la seva música i sensacions m’acompanyessin tant a l’hora d’agafar el son com quan m’he aixecat aquest matí.

En un marc natural de gran bellesa, el pati de l’ós, realçat pel joc de llums que il·luminava la capçada dels pins, en una nit agradable de lluna plena on fins i tot el vent hi ha dit la seva ha brillat la CULTURA per sobre de tot.

Una cultura compartida des del Cor Harmonia, la dansa de la Companyia Neoclàssica Alícia Lluís, la música de l’Orquestra Filharmònica de Catalunya, les veus de tenor, baríton, soprano i mezzosoprano i la presentació i comentaris del professor Roger Alier. Cadascú amb la seva aportació ha fet realçar la QUALITAT del conjunt.

És just reconèixer el treball constant, la creativitat i la vàlua artística de qui ha estat l’ànima de l’esdeveniment. Més enllà de les petites o grans aportacions que hi han fet moltes persones o entitats destaca la figura de l’ALBERT DEPRIUS. Vull felicitar-te per l’enorme responsabilitat que has assumit i que has sabut portar a bon port.

21 Comments:

  • At domingo, julio 01, 2007, Anonymous Anónimo said…

    #

    HEATHCLIFF. Escolta amb l' ultim que dius , dons mira d' entrada és tindrien que aumetar els preus de les sancions de les Ordenances Municipals , i en el concepte que ens ocupa , podriem apujar a 200€ (tenim que tindre en compte que per Ordences tampòc es pot apujar unes quantitats desorvitades).
    S' enten que la multa en aquest cas de 100 € pel constructor es una quantitat irrisoria , i un moment donat ho podrien ser 200 € , però la multa (posem els 100 €) tindria que ser perquè han incompler l' horari de treball a una obra segons les OO.MM i amés perquè han causat molesties als veïns , però com be dius aixó a tu no et sol.luciona el problema ja que segueixen treballant. I es que del que es tracta es de possar la multa , però inmediatament al arrivar al lloc , ordenar que parin de treballar.

    Publicat per CARRASCLET61 - 01 Jul 2007, 08:07
    #

    Que pot passar que es neguin a parar de treballar ja que segurament diran que ells tenen ordres del constructor de seguir treballant , però si s' els "pressiona" dient que es una ordre i que si fan cas omís s' atenguin a les consecuencies , seguramnet acabaran trucant pel movil al constructor informat.li d la situació i en un % molt elevat el constructor els hi dira que parin de treballar. Podria ser que un enacarregat es negui a trucar al constructor , o que diguin que continuen les obres perquè el constructor així els i ordena i punto. En aquest cas s' ha de mirar d' identificar al encarregat o maxim responsable en aquells moments a l' obra i ha part de la multa per OO.MM s' efectua una acta de denuncia 1/92 que va tramesa al Subdelegat del Govern i es pot possar en concepte de: Desobediencia a l' agent de l' autoritat i alteració del ordre públic (i especificar els motius). Si l' encarregat no es deixà identificar o diuen que cap d' ells es encarregat i que tots son iguals , la denuncia 1/92 es trament a nom del Constructor o Empressa Constructora especificant que no es trovaba en el lloc i el que va passar. (Aquestes denuncies 1/92 rarament baixen dels 300 € , quantitat que dictara la Subdelegació del Govern).
    L' unic que no es pot fer HEATHCLIFF , es la policia entrar a l' obra i obligar fisicament ha que parin les activitats a la força , ja que es tracta d' una propietat privada i que evidenment causen una molestia , però no es tracta de una causa que possi en perill la vida o la seguretat de les persones.
    De tota manera crec que si cada vegada que incompleixen les OO.MM i desprès segueixen treballant entre una i altre cosa es poden emportar 400 € o mes de multes , poc a poc al constructor se li aniran acavan les ganes d' incomplir horaris.
    Però perquè tot aixó s' apliqui son necesris 3 pilars basics: 1º que el Regidor de Governació vulgui com en aquest sopossit arrivar fins el fons de les seves posibilitats per acabar amb aquesta problematica i li dongui les instrucions escaients al Cap de la Policia. 2º Que el Cap de la policia dongui les ordres al respecte de que s' actui fins el final i 3º Que els agents que vagin al lloc actuin fins el final. Evidenment si els agents que van al lloc només els hi donen l' ordre de possar 100€ i punto , és que el problema be de mes amunt.

    Publicat per CARRASCLET61 - 01 Jul 2007, 08:05
    #

    No en dubtis ni un moment que es cert que es truca a la policia una i altra vegada perquè treballen fora d'hores i la majoria de vegades ni apareixen i quan apareixen parlen amb els operaris i marxen deixant-los treballar tranquil·lament. Una vegada vaig baixar de casa i em vaig encarar amb el policia que marxava deixant als obrers treballar a les 11 de la nit, em va contestar que els havia multat que qué més volia? Dons volia dormir, que paressin i això no ho vaig aconseguir. El constructor va rebre una multa de 100 euros pero va treballar de les 8 a la 1 de la nit per aquest preu, a mi em sembla vergonyos, que la Policia no es faci parar i recollir el patracols immediatament.

    Publicat per Heathcliff - 30 Jun 2007, 19:14
    #

    Si passades les 20.00 h i en algunes poblacións les 20.30 h , en una obra continiuen treballant , és que és salten les Ordenances Municipals a la torera. Llavors si es truca a la Policia Local i ja comenteu a hores com les 22 .00 , 23.00 h , etc i no venen o no fan càs mai, s' ha de tornar a trucar i trucar i si no és truca als Mossos d' Esquadra i s' els hi diu el que passà i que encara que és competencia Municipal , dons que la Policia Local no ve i almenys així feu algó de "soroll" i potser els Mossos preguntaran a la Policia local perquè no hi van.
    Si la Policia Local no acudeix mai desprès d' aquestes trucades ni passada una estona (alguna vegade podrien estar en algun altre servei) , però si no venen mai , ni al cap d' una estona , etc. , evidenment ens trovem en un cás greu que en el millor dels casos seria de deixadessà (cosa que créc menys) i en els pitjors com comenteu vosaltres de que premeditadament és deixa fer als grans constructors (tema ja més greu).
    Si és deixà fer als grans constructors , penseu que si la Policia Local no va al llòc mai , és perquè reben ordres de no anar-hi. En aquest cas el màxim responsable d' aquesta "prevaricació" o "conchorcha" és el Regidor de Governació , al que podeu demanar una entrevista i si el que us diu sembla una aixecada de camisa podeu denunciar els fets reiteratius al Jutjat d' Arenys.
    Si aixó no fos així i surt en aquest bloc algun que diu que es Regidor (de pell molt fina calr i del Departament que sigui) i que esta indignat , que tot es una falsetat , que veu malament l' utilització d' aquest blocs pèr insultar , per faltar al respecte , calum.niar , ques si es la "dreta" , que si és la Cup , i no se quantes coses mès (perquè a lo millor el que dic s' ho pren com un gran insult), que vagi pèr andavant que el que jo comento només es en cas que el que dieu (que no ho dubto) sigui la veritat.

    Publicat per CARRASCLET61 - 30 Jun 2007, 18:12
    #

    En primer lloc, gràcies Jordi per aclarir-me que les obres han de parar a Calella entrel el 15 de juny i el 15 de setembre i en segon lloc, dir-te que aquesta vegada no estic d'acord amb el teu comentari. Hi hagi turisme o no n'hi hagi, les obres han de parar el 15 de juny en benefici dels calellencs que les aguanten tot l'any. Obrir les finestres de casa es quasi impossible a Calella perquè estem envoltats d'obres i de constructors, en la seva majoria, que fan el que els dona la gana: tallen els carrers quan els ve de gust, treballen fins passades les 10 i les 11 de la nit, malmeten les propietats veines i s'emprenyen quan els vas a reclamar i un llarg etc... Si totes aquestes barbaritats les fes un particular que vol fer algun arranjament a casa seva l'Ajuntament cauria sobre d'ell amb tot el pes de la normativa, però amb els constructors els deixa fer el que volen i no gosa obrir la boca, fin i tot la policia els protegeix quan truques per queixar-te. Personalment, preferia l'imperi dels hotelers, almenys eren gent de Calella, que la majoria de constructors a excepció d'en Palet són de fora.

    Publicat per Heathcliff - 30 Jun 2007, 17:09
    #

    G. Barrufet , dons cada cop veig més clar que si aquest lideratge no s' ha deixant encapçalar-lo ni compartir-lo amb la força guanyadorà (CiU) , l' unica opció que hi veig es l' irrupcció del tandém Gargamel-Azrael.

    Publicat per C. Ordre de Malta - 30 Jun 2007, 16:25
    #

    A Calella necessitem una persona que sàpiga el que es fa, amb capacitat de lideratge, amb proximitat, accessible, rodejat d'un bon equip que domini la seva àrea i que si en un principi no la domina que s'espabili de seguida i es possi al dia....em barrufo que no és el que tenim..portem molt pocs dies, és aviat per jutjar, però...

    Publicat per Gran barrufet - 30 Jun 2007, 14:09
    #

    Dons si aquest 4 anys esperem algun lideratje polític aném arreclats , sempre que lideratje no s' entengui arrasar Capaspre i per compensar plantar 4 geranis i 2 xipresos.

    Publicat per Xupito - 30 Jun 2007, 13:48
    #

    L’administració local esta per preveure i resoldre els problemes del municipi. El temps passa molt ràpidament i les possibilitats de desenvolupament econòmic van canviant. Podem criticar tant com vulguem al sector de la construcció, però es evident que aquests darrers anys a generat una important activitat econòmica i un munt de llocs de treball directes i indirectes (fusters, alumini, lampistes, pintors.....).

    L’ajuntament de Calella no pot viure d’esquenes a aquesta realitat, i molt menys quan els darrers anys a recaptat molts diners en concepte de taxes i impostos generats per les obres. Ingressos que expliquen en part el famós pla de sanejament, bandera de l’anterior equip de govern. A mes moltes d’aquestes obres s’executen en solars on hi havia hotels o hostals que s’han enderrocat, que ni generen cap lloc de treball, ni tenen ara cap turista que pugui ésser molestat . No es pot anar dos passes per darrera d’aquesta realitat, i no preveure que ara seria mes lògic reduir el temps d’aturada d’obres, per exemple , 1 de Juliol a 31 d’Agost, i també tornar a delimitar les zones, salvaguardant zones de vianants i carrers que son les artèries principals per a la mobilitat.

    Però tot això cal fer-ho revisant les normatives i que les decisions s’apliquin per a tothom i es facin complir, es inadmissible que en aquests moments i d’una manera discrecional , es resolguin problemàtiques puntuals amb permisos especials que segurament tenen la seva justificació, però que generen confusió als ciutadans i perplexitat en els constructors que creuen en les normes i han aturat les obres el 15 de Juny

    Això només es resolt amb lideratge polític.

    Publicat per Jordi Sitjà i Roca - 30 Jun 2007, 12:09
    #

    CONSTRUCTOR no citís les obres d' en Palet , que desprès sortira en Miquel Pérez , la Cristina o el mateix Palet , o alguns d' aquets trempats possant el crit al cel i jurant en arameu.

    Publicat per C. Ordre de Malta - 30 Jun 2007, 07:48
    #

     
  • At domingo, julio 01, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Quina vergonya!!! Calella ciutat sense llei... especialment per a alguns... és a dir, per als constructors i altres poders fàctics de la ciutat. I això que tenim govern socialista i d'esquerres! (ja, ja, ja...).

     
  • At domingo, julio 01, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Josep Maria, et contradius. Si tan bé penses de l'Albart Deprius, perquè no vas deixar que fos regidor de cultura, tal i com li tocava segons el resultats de les eleccions.

     
  • At domingo, julio 01, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Tot lo inexplicable acaba tenint explicació, per exemple el pacte erc–PSC .
    Jaume puig desprès de tants anys ara cobra, la pilar Rocafort també cobra, en Jaume Palet també (no amb diners, sinó en espècies, permisos d’obres Express )però aquest últim no es nou ja cobrava les altres legislatures.
    Aixi que l’eslògan de campanya, que pensàvem que anava dirigit als ciutadans de Calella, amb realitat anava dirigit als calarons de les arques municipals.
    A PROP TEU.

     
  • At domingo, julio 01, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Em vull sumar a la felicitació a Albert Deprius, amb aquesta Gala ha demostrat que és un barrufet amb iniciativa, capacitat de lideratge, amb ganes i bones idees!
    Hagués estat un gran regidor de cultura!

     
  • At domingo, julio 01, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Aquest espectacle avui diumenge molta gent comentava que es digne d'un festival de Perelada o Cap Roig, o Santa Florentina...
    Si tinguessim el Deprius de Regidor!!! Deia molta gent ahir sortint del meravallós espectacle.
    No critico a la Pilar Rocafort perque encara no ha tingut temps amb 15 dies de demostra la seva valua. Però la del Deprius ja està mes que demostrada durant els anys que el tenim fent cultura amb Majusculels a Calella.
    Felicitats un cop mes al Deprius, al Cor Harmonia, a tots els cantants solistes i a les ballarines. I no oblidar que tenir el Sr. Roger Alier a Calella va ser un privilegi.
    Quin goig que feia el Cor com sempre amb aquests mocadors de diferents colors... la iluminació... i lo guapo que estava el Deprius dalt de l'escenari... enamorava!!!!
    Juhé planteja't fer entrar a CIU al govern!!!!

     
  • At lunes, julio 02, 2007, Anonymous Anónimo said…

    En JUhé , no voldria MAI que CIU entrés a governar doncs ell, hauria de deixar de ser Alcalde, almenys 2 anys, doncs s'ho podrien combinar amb la Candini. Prefereix hipotecar a les persones que renunciar ell a l'Alcaldia.

     
  • At lunes, julio 02, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Doncs es perd un gran equip, "para muestra un botón": dissabte a la nit un gran regidor de cultura!
    Quina pena que fa la política... em creia que això només passava amb els "grans polítics" però veig que a Calella que tots ens coneixem també passa... l'ansia de poder... quin fàstic!
    Bé, felicitats Sr. Deprius i tot el Cor Armonia per la gran tasca que heu dut a terma! Quantes poblacions voldrien tenir gent com vosaltres que promogues la cultura d'aquesta manera.
    Enhorabona!

     
  • At lunes, julio 02, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Seria convenient que la Regidoria de Cultura organitzés uns cursets per a l´aprenentatge de l´ortografia i la sintaxi del català.
    L´assistència a aquests cursets hauria de ser obligatòria i exigible, sobretot per alguns regidors

     
  • At lunes, julio 02, 2007, Anonymous Anónimo said…

    graó,
    quins regidors?

     
  • At lunes, julio 02, 2007, Anonymous Anónimo said…

    DOncs ja veus el que et perds i el que es perd Calella tenint-lo a l'oposició. I com ell tot l'equip de CIU

    Felicitats Deprius!

     
  • At lunes, julio 02, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Per l´anònim que demana quins són els regidors que disposen d´un català limitat:
    no sóc ningú per fer llistes de bons i dolents; un dels mals del país és plantificar etiquetes per estalviar-se el problema de pensar; segur que seria molt millor que cadascú es dones compte de les seves mancances i procurés resoldre-les, sobretot si aquestes mancances són insuficiències.

     
  • At lunes, julio 02, 2007, Anonymous Anónimo said…

    grao::
    tens raó . cadascu amb la seva conciencia, ara bé es vergonyos que el pais estigui així. gent que a la que deleguem perque ens administri i no te ni la sensibilitat de fer l'esforç de saber l'idioma del pais

     
  • At miércoles, julio 04, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Voldria saber si es repetirà a Calella o es farà aquesta Gala a alguna altre població ja que no vaig poder assistir-hi però me n'han parlat tan i tan bé que m'agradaria veure-la. He intentat entrar a la web del Cor Harmonia i no puc... no sé si es que tinc l'adreça malament?: www.cor-harmonia.com
    També voldria saber com fer-ho per comprar el video que van gravar en directe el dia del Requiem, vaig sortir plorant del concert! No sé si algú de vosaltres o tu Juhé saps alguna informació...
    Us estaré molt agraits.

     
  • At miércoles, julio 04, 2007, Anonymous Anónimo said…

    marta,
    en juhe està liat amb els totxos.
    potser ves al web www.candinixcalella.cat. en deprius estava en la llista de ciu i et donaran el seu mail o qualsevol informació.

     
  • At miércoles, julio 04, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Hola juhe;

    nomes m´agradaria sebre si aquesta calella en la que no paren de contstruir pisos i pisos es una calella amb un futur prometedor?
    que en farem de tanta i tanta gent, realment l´equip de govern creu que el futur de la nostra poblacio pasa per tenir tants i tants de blocs de pisos, sius plau, deixeu de donar permisos per construir i disfrutem de ser un poble, que es molt mes enrequidor que ser una ciutat dormitori

     
  • At viernes, julio 06, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Perdoni per adreçar-me a vostè, Sr. Alcalde, però ignoro a quin departament de l´Ajuntament correspon considerar el meu comentari, si pertoca a "Ciutat Nova", a "Comerç", a "Cultura", a "Educació", a Medi Ambient", a "Sanitat", a "Turisme" o, potser, a "Serveis Socials" o, tal vegada, a tots plegats una mica. La meva pregunta és: perquè es permet que persones mig espitregades entrin on es ven menjar (fleques, supermercats, pastisseries, peixateries, etc.)?.

     
  • At viernes, julio 06, 2007, Anonymous Anónimo said…

    en juhé es el 38 comptant en zapatero i,l'ibarretxe,etc,etc
    El Rànking dels alcaldes més ben pagats:Valencia (PP) 125.000 Rita Barberà
    Barcelona (PSC) 117.398
    El sou de Mariano Rajoy 112000 President PP.
    Saragossa (PSOE) 100.000 Juan Alberto Belloch
    Leindakari Ibarretxe 98000€
    Bilbao (EAJ-PNV) 92.873 Inaki Azcuna
    Francesc Camps (PP) 91826 -President del País Valencià-
    Torrelodones (PP) 91445 Carlos Galbeño
    Valladolid (PP) 91.125
    Madrid (PP) 92440 Alberto Ruíz Gallardón
    Calvià (PP)+de 90000 Carlos Delgado
    José Luis Rodriguez Zapatero 89303,28 -President del Govern de l'estat espanyol-
    Oviedo (PP) 84586 Gabino Lorenzo
    Mazarrón (PP) 84000 José Blaya
    Boadilla del Monte 81136 Arturo González Panero
    Vigo (PSOE) 80.000 Abel Caballero
    Tope salarial per a un Ministre 78.791
    Alhaurín de la Torre PP 75397
    Esperanza Aguirre (PP) 74490 -presidenta Comunitat de Madrid-
    Múrcia PP 72582 Miguel Angel Camara
    Alacant (PP) 72.000
    A Coruña (PSOE) 70.859
    Benavente -Zamora- PP 68400 Saturnino Mañanes
    Telde (NC) 66.436 Francisco Santiago
    Málaga (PP) 66.000
    Granada (PP) 65.000
    Tortosa (CiU) 63750 €Ferran Bel per una dedicació parcial del 75% si fos al 100% cobraria 85000€
    Córdoba (IU) 62.350 Rosa Aguilar
    Palma (PSOE) 63700 Aina Calvo
    Sevilla (PSOE) 63.000
    Lleó (PSOE) 63196€ Francisco Fernández
    La Algaba (IU) 63000€ José Luis Vega
    Molins de Rei 63000€
    Eivissa (PSOE) 60000€ Lurdes Costa
    Peníscola (PP) 59024€ Andrés Martínez
    Calella (PSC) 58450€ Josep Mª Juhé
    Marbella (PP) 56000€ Angeles Muñoz

     
  • At viernes, julio 06, 2007, Anonymous Anónimo said…

    l'alcalde de calella cobra mes que el de marbella

     
  • At sábado, julio 07, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Sr. Alcalde, tal com vostè sap els carrers del nostre poble són estrets(bàsicament els de la part coneguda com "casc antic"), i les remors hi retrunyen, convertint un soroll molest en fastigós i intolerable.
    Curt: quin departament vetllarà per evitar/acabar amb l´emprenyament que ocasionen les motos petaneres i els cotxes discoteques ambulants ?.

     
  • At miércoles, julio 11, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Fa dies que intento escriure al bloc per fer un comentari de la Gala Lírica i no sé que passa que no es publica. Soc de Figueres i vaig assistir al concert invitada per uns músics de l'Orquestra. Vaig quedar sorpresa de la qualitat, de la interpretació, de l'organització. Realment no m'ho esperava. Em va emocionar, el marc incomparable, l'orquestra ja l'havia escoltat varies vegades, el Cor va estar molt i molt bé, tenint en compte que segons em van dir els músics son amateurs però les peces que van cantar eren d'una dificultat extrema. El ballet també em va agradar força. Els solistes FANTASTICS! El tenor i el bariton ja els havia vist en alguna ocasió; en el duo de Don Carlo de Verdi van estar sublims. Fa pocs mesos vaig anar al liceu a veure Don Carlo i el tenor no tenia res va veure amb lo que vaig sentir dissabte passat. Quina veu! Les veus femenines fabuloses també. Sobretot en Carmen la mezzosoprano, i la Manon de la Soprano. El quartet de Rigoletto amb lo complicat que és sobretot pel tenor va ser una de les millors obres. Goyescas de l'orquestra molt bé! amb la ballarina! I no oblidar que vas ser un luxe tenir el Roger Alier de presentador!!!
    Felicitar a la organització i a tots els interprets! Espectacle que feia temps que no disfrutava tant!

     

Publicar un comentario

<< Home