El blog d'un caminant

sábado, marzo 8

QUE CRIDIN!!!

M'ha quedat a la memòria unes paraules de l'Ernest Lluch abans que l'assassinès ETA. Era a un acte públic del Partit Socialista d'Euskadi a Donòstia, fent campanya a favor del seu amic i candidat a alcalde, en aquells moments, Odon Elorza.
Resulta que un grup de "patriotes" va anar a escridassar i boicotejar la intervenció de l'Ernest i ell davant l'agressió verbal els hi va dir: "crideu, crideu que mentres ho feu no mateu". Malauradament aquestes paraules no van servir per evitar que més endavant l'assassinessin, però si que són una lliçó ètica del valor de la paraula i de l'actitud davant l'agressió.
En aquests moments tan difícils per als socialistes d'Euskadi conservo ben vives a la memòria les teves paraules estimat Ernest i estic segur que ens han marcat a molts.
Encara no he entès com es pot construir un país des de l'odi i la violència però de ben segur que trobarem qui ho justifiqui, només us demanaria una petit canvi d'actitud: crideu, crideu però no mateu... Sempre hi som a temps de canviar, gràcies Ernest.

12 Comments:

  • At sábado, marzo 08, 2008, Anonymous Anónimo said…

    Si l'Ernest fos viu hagués abandonat el PSC-PSOE, volsaltres sou complices de la llei de Partits, il·legalitceu partits per les seves idees i els convertiu en victimes davant del mon abertxale. Si no tenen a on cridar cada dia més i més gent agafarà les armes

     
  • At sábado, marzo 08, 2008, Anonymous Anónimo said…

    Les armes no són el medi per aconseguir res, il·legalitzant partits i no respectant-los tampoc. S'ha de trobar la manera, segur que existeix.
    Demà tots a votar.

     
  • At martes, marzo 11, 2008, Anonymous Anónimo said…

    Des d'un partit politic podrien cridar. Si els ilegalitzeu (com heu fet) només els queda l'opció de disparar. Que cridin, si, però no els tapeu la boca.

     
  • At martes, marzo 11, 2008, Anonymous Anónimo said…

    Oye Yuhé , soy un chino siudadano de Calela , yo no entender por ke tu sacar la senyera del balcon del Ayuntament para honoral a la Epañola y encavi tu querer ponel la bandera del Tibet que es una region de la China , yo sentir ofendido y si al ladol de la del Tibet tu no ponel la de China yo mi sentil ofendido y are una denunsia y recojel firmas de todols lo chinos de Calela y Catalunya contra tu desision.

     
  • At martes, marzo 11, 2008, Anonymous Anónimo said…

    Al primer anonim. L' Ernest Lluch va ser diputat del Congreso de los Diputados (1970-1986) i com a tal i tots els del PSC-PSOE va votar ha favor de la LOAPA , és ha dir d' acabar amb l' Estatut d' Autonomia de Catalunya i convertir la Generalitat en una Diputació Provincial amb un pla disenyat per l' Alfonso Guerra (PSOE) i l' UCD.
    Desprès d' aixó no sol no va plegar , si no que com ha premi a catalans submesos i agenolats , en Felipe González el va fer Minitre a ell , al Narcís Serra i altres que havien passat pel tub com tots els del PSC-PSOE , mentre tampoc volien TV-3 , els Mossos , etc.

    Dit aixó que quedi clar que els que van matar a l' Ernest Lluch o ara al Isaias Carrasco son uns fills de p....,

     
  • At martes, marzo 11, 2008, Anonymous Anónimo said…

    Diputat del Congreso de los Diputados (1979-1986).

     
  • At martes, marzo 11, 2008, Anonymous Anónimo said…

    Hola Pep Muntill,
    L'Ernest Lluch era ministre quan la LOAPA. De sanitat per ser més exactes. Segurament el varen fer fora, però, per ser una mica lliure pensador, i sense deixar de ser militant del PSOE es va allunyar de la postura oficial especialment del secretari general del PSE-PSOE, Ramón Jáuregui, i més proper a la branca batasuna del Psoe, que lidera l'alcalde de Donostia, l'Odon Elorza.

     
  • At miércoles, marzo 12, 2008, Anonymous Anónimo said…

    I DE LA PASSERA ENTRE LA IMMENSA MAR BLAVA I LA CATIFA VERDA ???
    Ja fa un mes que està feta i no he vist mai que hi passi ningú !!!!!

     
  • At miércoles, marzo 12, 2008, Anonymous Anónimo said…

    igual la passera és una andana del TGV/AVE versió carrilet , mentre en tinguem per malgastar tot si val.

     
  • At jueves, marzo 13, 2008, Anonymous Anónimo said…

    Ja, que el señor alcalde ha posat la bandera del Tibet al balco del Ajuntament,jo com a catalana i Espanyola per que agradi o no això posar en el nostre carnet.Perque no posar les dues banderes?Perque el tibet esta una mica lluny i per mi que en el Tibet no crec que tingin la catalana posada no?Però clar si es per conmemura algu pengi tanbe la de la independencia Americana,la de France,la de Italia,etc..........perque tots els paísos tenen algun dia per celebrar.

     
  • At viernes, marzo 14, 2008, Anonymous Anónimo said…

    EL Tibet es una nació ocupada per la Xina i Catalunya és una nació ocupada per Espanya desde el 1714, però mentres tant alguns veneren la bandera d' Espanya i diuen que son "catalans" i per un altre banda s' enbarquen en banderes del Tibet sense pensar si la Xina s' ofen o no. Es la doble moral i el contrasentit permanent.
    Al Tibet molts Alcaldes del PC. Xinès diuen que son tibetants i mai possarien la bandera de Catalunya , per no ofendre Espanya. Ha part de que no van tant fumats com per possar la bandera de Catalunya a l' Ajuntament de Katmandú

     
  • At viernes, marzo 14, 2008, Anonymous Anónimo said…

    Fumar si que fumo però segur que no el que fumes tu.Català més que tu qui sap?Ya tenim prous problemes aqui com per preocupar-nos pels dels demes.però si tant te agrada au ves al tibet.

     

Publicar un comentario

<< Home