El blog d'un caminant

jueves, julio 19

LA CIUTAT DIVERSA

Sovint quan parlem sobre la diversitat ho fem referint-nos a l’origen de les persones que habiten un país o una ciutat, però no és menys important que aquesta diversitat la puguem relacionar també amb l’economia d’un país o d’una ciutat.

En el cas de Calella no hi ha dubte que tenim calellencs i calellenques de múltiples orígens culturals però encara no resta ben palès que tinguem empreses i economies diverses. El pes del sector turístic, amb una llarga tradició al darrera, continua sent molt important en l’estructura econòmica de la nostra ciutat.

Crec que tothom entén que el monoconreu econòmic, sigui del sector que sigui, no és bo i que més enllà dels tòpics Calella mostra símptomes evidents de què comença a canviar cap a una major diversitat econòmica. El pes que en llocs de treball i en inversions públiques i privades està prenent el sector de la salut, la sòlida tradició comercial d’abast supramunicipal i l’oferta d’ensenyaments formatius són tres exemples del camí que ja s’ha començat a córrer.

Des de l’ajuntament de Calella hem de propiciar aquesta multiplicitat perquè i curiosament és un element important per garantir un futur turístic a la nostra ciutat. Les sinèrgies o complementarietats des de diferents sectors econòmics són avui, també quan parlem d’economia, un element de força.

17 Comments:

  • At viernes, julio 20, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Em barrufa això que dius, és cert que no és bó focalitzar l'economia en un sol sector, s'han d'incentivar tots els altres, però pensa que directa o indirectament tots barrufem del turisme, crec que s'ha d'enfocar la oferta turística de la nostra ciutat d'una altre manera, així tots sortir beneficiats i també es crearien noves demandes que donarien peu a altres tipus de negocis...es qüestió de donar-li la volta.

     
  • At viernes, julio 20, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Em fa pena pensar que tenim d'alcalde una persona que no sap que una flor no fa estiu.
    Hem d'apluadir al emprenadors de la Creu Groga que fa molts anys que estan entre nosaltres. Però sincerament és de curta volada pensar que a partir d'això, d'una flor, tot el mon mundial vindrà a Calella a invertir en temes de salut.

    Per favor, siguem seriosos.

     
  • At viernes, julio 20, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Quina vergonya, arribar tard a la presentació del llibre del Sr. Saul Gordillo! Tots (els pocs que "governeu") tard!
    En canvi els de CIU hi eren quasi tots i puntuals! Comencem be!
    Igual que el concert dels pins, dels que "governeu" ben pocs us vaig veure... potser es que no us interessa la cultura... i el CIU TOTS! en aquest cas es mes comprenssible pq hi havia el Deprius i es normal que volguessin fer-li costat... però no en tenien cap obligació. I anirem fent el seguiment...

     
  • At sábado, julio 21, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Recomanació
    Tant costós és fer imprimir una lona que sigui digne de l'exposició "Atapuerca"?
    I fer imprimir uns cartellets que indiquin que l'entrada de tal magna exposició és per la part de dalt de la Fàbrica al costat del pàrquing?
    Més d'un/a ens hi hem acostat entrant per l'accès principal des de la carretera i enlloc no indicava com accedir a l'exposició. Casualment algú (que sol aparcar en el P de la fàbrica) m'ho va aclarir. Hem d'anar fent ràdio macuto? ...i vaig llegir que havia de ser un incentiu més per visitar la ciutat?
    De veritat, no és pas tan car penjar un lona digne... i de passada despengeu les que ja són obsoletes i que embruten tant la façana de la fàbrica com la imatge de Calella. Una mica de sensibilitat estètica i pràctica si us plau!

     
  • At domingo, julio 22, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Des de l'Ajuntament Juhé l'únic que esteu fent en donar cantxa als constructors i amargar a la gent de Calella. Com pot ser que avui diumenge a les 8 del matí hi hagi obres que estiguin treballant i que ningú els digui res? Aquesta bula al sector de la construcció, també es part del teu pacte pel poder amb Esquerra? Ja està bé, vull poder dormir el diumenge fins l'hora que em doni la gana i no despertar a les 8 del matí perquè un especulador de sol està guanyant calers. Els hotelers han mort, visca els constructor!!!

     
  • At lunes, julio 23, 2007, Blogger DESPERTAFERRO said…

    Els senyors de la creu groga, han fet el seu agost per les mancances que té la sanitat publica a calella. No ens enganyem això ha anat aixì. si estiresim del fil, no se quines connexions hi trobariem.
    Arribar tard a la presentació del que sigui que hagi fet el senyor Gordillo, no és cap pecat. Qui és aquest senyor? Ah...si un dels representants de la premsa més groga de totes les presentes grogues que es fan i es desfan.
    Els de CiU, son els primers, ja se sap, ara no tenen res millor a fer que anar on hi hagi canapés, cava y alguna camara de fer fotos.

     
  • At lunes, julio 23, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Despertaferro, noto certa crispació...realment que és el que no et barrufa? en Saül, CIU, la Creu Groga, els canapès?

     
  • At viernes, julio 27, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Juhé: coneixies Mn. Joan Mollerusa ?. Jo vaig tenir-ne la sort. Ell mai es va deixar endrapar ... i això que volia empassar-s´el un dels peixos més grossos (la Església catòlica, apostòlica i romana).
    Em fa l´efecte, però, que tu seràs de bon digerir.

     
  • At sábado, julio 28, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Voleu dir que hi sont del tot els d'aquest govern ???

    El ple de dijous va ser per tirar el barret al foc. No s'enteren de res.

     
  • At martes, julio 31, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Aquest govern no hauria d'arribar al final de la seva legislatura... els ciutadans (de Calella) no ho hauriem de permetre!
    Els primers dies tothom revolocionat... per Calella només es sentia a dir que aixó no s'havia de permetre... que s'havia de respectar la llista mes votada..
    I la cosa ha anat quedant morta...
    Realment la meva "critica" va a la nostra ciutat en general als nostres cociutadans. Molt parlar però res mes... tot els hi està bé... només queixar-se quan hi ha algun tema que els toca directament a ells.
    Jo insisteixo! NO HAURIEN DE GOVERNAR!

     
  • At miércoles, agosto 01, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Ciutadà preocupat: estigues i estigueu tranquils; aquesta gent -especialment el que fa de primer- semblava qui sap què però res ... de res.

     
  • At miércoles, agosto 01, 2007, Anonymous Anónimo said…

    No ens podem quedar aturats! QUATRE ANYS MES AMB AQUEST GOVERN!!!!
    COMERCIANTS! HOTELERS! ENTITATS I ASSOCIACIONS!!!
    A TOTS US VA BÉ? JA ESTEU D'ACORD?
    DONCS MOBILITZEM-NOS!!!!!

     
  • At viernes, agosto 10, 2007, Blogger DESPERTAFERRO said…

    Encara que amb un xic de reterd, vull respondre a l´anonim en el que fa referència a ciu, la creu groga etc..
    Ten raó poques coses em barrufen. però en aquest cas s´en ajunten tres que deu ni do..
    Es cert que la creu groga a pujat a l´ombra dels dèficits de la sanitat pública. Només cal anar un dia a urgències a l´hospital iveus com la gent quan li diuen que té tres o quatre hores d´espera, demanem un taxi i s´en van a la creu groga.
    Reafirmo tot el que he dit d´en Gordillo. El Punt és això. Sempre al servei del que pagui i amagant notícies que el puguin perjudicar. De ciu... és veritat ara no tenen feina i per tant tene d´anar on hi hagi cámeres, cava i canapés per fer-se notar una mica.

     
  • At viernes, agosto 10, 2007, Blogger DESPERTAFERRO said…

    Aquest és una ciutat ben curiosa. Quan no ens agrada el color polític de que governa, tot és valid per fer-lo fora. Això és al menys el que entenc jo per tot el que llegeixo. Els que ho afirmen no s´en avergonyeixen!!. Que volen dir quan afirmen: no ho hem de permetre? Quines accions (vull creure que legals i democràtiques) estan disposats a tirar endavant per aconseguir els seus proposits?
    Una cosa és ben clara: la dreta tan l´espanyola com la autòctona tenen mal perdre i la seva legitimitat i credibilitat democràtiques queden compromeses.

     
  • At viernes, agosto 10, 2007, Anonymous Anónimo said…

    despertaferro,
    1er t'haig de dir que no hem considero de dretes i vaig votar a ciu despres de molts anys de votar a l'esquerra botiflera.
    2on.ciu no va perdre
    3er en juhe es d'esquerres amb el sou estratosferic que té? donarà part del seu sou als "moussa molo"?
    4rt en palet es d'esquerres?
    4art l'esquerra botiflera ( erc )te mal guanyar , tot i que no han guanyat.perque censuren comentaris al seus blocs?

     
  • At viernes, agosto 10, 2007, Blogger DESPERTAFERRO said…

    Anonim: Ciu va ser la llista més votada, ja s´ha dit prous vegades, això no vol dir que el pacte no sigui legitim.
    El sou d´en juhé no em sembla cap disbarat siguent a dedicació absoluta.Només s´ha de mirar els altres suos dels ajuntaments i comparar.
    No soc responsable de la censura que puguin fer els de ERC en el seu blog.
    Podries pregunta´-li al sr Palet si és o no és d´esquerrres. El fet de ser empresari no l´incapacita per ser-ho.
    No crec que una persona d´esquerres pugui votar CIU i quedar-se tan tránquil. El vot útil té els seus límits.
    Els de ciu son més botiflers que ningú. No han tingut mai cap escrupol per ficar-se al llit amb l´Aznar i fer el 69, amb escena del sofà inclosa, això si, al Hotel Majestic, un lloc discret i amb glamour no com els meublers de pela amb deu.

     
  • At sábado, agosto 11, 2007, Blogger DESPERTAFERRO said…

    De diners i sous....
    Recordo quan hi haía al Gover Municipal un "gerent" que tenia un sou més alt que el del alcalde. Si no recordo malament, governaba CIU.
    Qui era aquest "gerent"? Pels qui no tenen memòria: Era el marit de la Sra. Candini. Pensaba repetir aquesta maravellosa fòrmula, aquest formidable organigrama?
    Quina poca memòria!!!!
    Amb aquesta història que arroseguen encara volen donar lliçons posant el crit al cel pel sou del actual alcalde.
    Quanta gent més hi havia que cobraba per no fotre res?, Els amics, parents, i amics del amics eren el paradigma de la bona administració. Aixì van deixar la ciutat, endeutada fins la goma dels calçotets, amb seriossos problemes de liquidesa.

     

Publicar un comentario

<< Home