El blog d'un caminant

miércoles, marzo 12

QUI HA GUANYAT?

Observar els resultats electorals del diumenge 9 de març de 2008 a les comarques del sud de Catalunya és una d'aquelles lliçons on sobren les paraules, per sort el poble s'expressa mitjançant el vot i ho ha fet d'una manera clara i contundent.
A les comarques del Baix Ebre i el Montsià el PSC ha estat fregant el 50%, sinò superant-lo en diverses ciutats, mentre el PP baixava el seu ja baix %. Us sona allò del trasvasament de l'Ebre?
És, sens dubte, el territori català on hi ha més diferència de vot entre les dues opcions.
Un altre bon exemple és la ciutat de Mondragon-Arrasate on el PSE ha passat d'un 26% a les darreres municipals a més d'un 40%.
Aquests casos són exemple de com l'opció socialista, durant aquests darrers anys, ha representat una manera d'entendre Espanya des de la recerca del consens i l'acceptació de la pluralitat. Una pluralitat que no és només nacional i on s'ha trobat també un espai de legalitat per a la diversitat sexual, de recerca de la igualtat home-dona o de laïcitat de l'estat.
Tanmateix han estat els passos que s'han fet per trobar la pau a Euskadi i per al nou estatut català els que han suposat la més ferotge oposició del PP. Curiosament aquí s'hi han apuntat des de l'altre extrem els que continuen volent demostrar que PP i PSOE són el mateix o els que acaben justificant allò injustificable.
Per sort la diversitat també és present a Catalunya i a Euskadi i, amb la meva modesta opinió, és qui ha fet guanyar a n'en José Luís Rodríguez Zapatero.

23 Comments:

  • At jueves, marzo 13, 2008, Anonymous Anónimo said…

    SEGUR QUE NO SÓN EL MATEIX EL PP i PSOE? PER CATALUNYA SI.

    1-El PP ha recorregut al TC l’Estatut. El PSOE ha demostrat la seva clara negativa a desenvolupar-lo.

    2-El PP va envair les competències de la Generalitat. El PSOE també (llei horaris comercials, dependència, desenvolupament rural, ajudes habitatge…).

    3-El PP està en contra de les seleccions nacionals. El PSOE també. Durant aquests quatre anys han fet tot el possible per evitar el reconeixement internacional de diferents esports.

    4- El PP està en contra que les institucions catalanes tinguin posició majoritària i determinant en la gestió del Prat. El PSOE també.

    5-El PP no va invertir tot el que li tocava a Catalunya. El PSOE tampoc. El Govern espanyol deu a Catalunya 700 M€ com a mínim (dels anys 2007 i 2008).

    6-Per al PP, fer arribar el TAV a Catalunya no va ser una prioritat. Pel PSOE tampoc, si no, el TAV no hagués arribat 16 anys després que el fessin arribar a Sevilla.

    7-El PP està en contra del retorn dels arxius de Salamanca. El PSOE hi està a favor, però en quatre anys ha estat incapaç de complir plenament la seva pròpia promesa, i ja ha esgotat el termini que fixa la llei. Encara queden tots els arxius de particulars.

    8-El PP no va fer res pel català. En època del PSOE, s’ha aconseguit un primer reconeixement del català a Europa, però no ha fet res pel seu reconeixement a l’Estat. El català no s’ha pogut utilitzar al Congrés, i Bono adverteix que els propers quatre anys, tampoc.

    9-El PP s’oposa a la independència de Kosovo. El PSOE també.

    10-El PP té el Manuel Pizarro, que ja hem vist quina estima té per Catalunya. I el PSOE té José Bono, que és el que no pensa deixar parlar català al Congrés i el que planteja un acord PP-PSOE per fer front als partits nacionalistes no espanyols.

     
  • At jueves, marzo 13, 2008, Anonymous Anónimo said…

    El blog dels seus socis que? no agrada les veritats,o les critiques?Quina llivertat de expresio tant que la predicant!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     
  • At jueves, marzo 13, 2008, Anonymous Anónimo said…

    29-05-2007 , CiU GUANYA LES ELECCIONS A TORTOSA I EL PSC-PSOE NO PODRA REEDITAR EL TRIPARTIT.

    CiU ha aconseguit a Tortosa el millor resultat de la història dels ajuntaments democràtics, amb deu regidors i quedant-se a només un de la majoria absoluta; mentre que el PSC-PSOE ha perdut prop d'un miler de vots i manté els set regidors. Tot i que a molta distància dels socialistes, ERC es converteix en la tercera força a l'Ajuntament tortosí, i manté els dos regidors. ICV i PP han perdut cadascun un regidor i es queden amb un, mentre que els independents es queden sense representació.
    Queda clar que el transvasament ja no ha condicionat el vot i que el tripartit no suma per formar govern, mentre que CiU pot elegir per pactar entre ERC i el PP.

    La seu de CiU va ser ahir una festa, sobretot a partir de les nou del vespre, quan es començaven a conèixer els resultats de les primeres taules i es confirmava la victòria de Bel. El convergent va atribuir el seu triomf electoral al treball de CiU durant els últims quatre anys a l'oposició, així com a la campanya «a peu de carrer» que ha fet durant les últimes setmanes. «Hem estat molt propers i molt conscients dels problemes i de les necessitats de la gent», va afegir-hi. Bel va admetre que CiU ha superat les expectatives, i va remarcar el seu compromís per formar un govern sòlid i estable. Així, el convergent va afirmar que durant la propera setmana es reunirà amb les diferents formacions, amb l'objectiu de buscar les «coincidències programàtiques». D'altra banda, Bel va afirmar que no el preocupa ser l'alcalde de Tortosa mentre el tripartit governa a la Generalitat.

    L'alcalde de Tortosa i candidat socialista a la reelecció, Joan Sabaté, va atribuir anit el mal resultat electoral a la baixa participació, cinc punts inferior a la de les darreres eleccions municipals. «No hem aconseguit el resultat que volíem, i és just reconèixer la victòria de CiU», van ser les primeres paraules de Sabaté després de conèixer el resultat. «Tot i que mantenim el nombre de regidors, no assolim els objectius polítics», manifestava un Sabaté visiblement afectat per la derrota. El socialista també va lamentar el mal resultat d'ICV, que ha perdut un regidor, i dels independents de Josep Maria Franquet (UPE-FIC), que han quedat sense representació. «S'ha activat el vot descontent amb l'acció de govern, que ha permès a CiU amb 5.900 vots obtenir deu regidors», va afegir-hi Sabaté.

    L'ambient estava més animat a la seu d'ERC, ja que tot i el canvi de candidat i de la crisi interna, han conservat els dos regidors i és molt probable que formen part del govern de Bel. «Vist el resultat estem raonablement satisfets, perquè hem aguantat els dos regidors en una campanya que s'ha bipolaritzat», va dir el candidat d'ERC, Ricard Forés, que va afegir: «CiU ha estat capaç de mobilitzar tot el seu electorat i ha agafat vots de tot arreu, mentre que l'abstenció ha perjudicat als partits progressistes.» Pel que fa a possibles pactes postelectorals, Forés va recordar la seua voluntat de pactar amb qui guanyés les eleccions, una predisposició que manté. «He parlat amb Ferran Bel per felicitar-lo pel resultat aconseguit, i mantinc la predisposició per formar un govern estable amb CiU», va assenyalar Forés.

    Jaume Forcadell (ICV) va interpretar que els votants de Tortosa han «penalitzat» les forces del govern de l'Ajuntament (PSC, ICV i els independents). «Al principi de la nit aguantàvem el segon regidor però després l'hem perdut», va dir. «La gent ha parlat de forma clara, però l'abstenció ha perjudicat clarament els partits d'esquerra», va dir Forcadell. Finalment, el cap de llista del PP, Antoni Faura, va ser contundent en les seues declaracions: «Hem perdut les eleccions, Tortosa ha votat CiU castigant al PP i els independents.»

    Queda clar per la majoria dels tortosins que entenen que CiU només volia salvar i ajudar el que es pogués en el tema de l' Ebre i amortiguar els plans del PP.

    El Punt (28-Maig-2007)
    Notícia escrita conjuntament amb Lurdes Moreso.

    Cercador temàtic>> eleccions, política, territori, tortosa

     
  • At viernes, marzo 14, 2008, Anonymous Anónimo said…

    A Barakaldo , Irún , Ermua , Eibar , Elgoibar , Renteria , Sestao , Portugalete , etc , el PSE-PSOE sempre o qusi sempre ha tingut l' Alcaldia i molts vots , però és perque és donen uns % molt elevat d' inmigració espanyola en aquestes poblacions , no és pas que al poble basc en conjunt li agaradi gaire aquest partit.
    Contar l' increment de vots del PSOE a Mondragón/Arrasate desprès de pasar el que va pasar hem sembla una mica tetric.

     
  • At viernes, marzo 14, 2008, Anonymous Anónimo said…

    Es possible que la moguda(promuguda per qui?),contra el transvasament de l´Ebre hagi estat decisiva per no votar al P.P.al Baix Ebre.Es un exemple dels resultats de la manipulació mediàtica que hem viscut.Curiosament sempre contra els mateixos.Ara tenim mancança d´aigua i si es tenen les oreilles atentes un es pot assabentar que s´està preparant un transvasament del Segre el Llobregat,per portar aigua a Barcelona.No veureu cap moguda mediàtica,perquè aquesta no aniria contra el P.P.Ah i l´aigua del Segre on va?,a l´Ebre que per tant portarà menys aigua al delta,argument esgrimit a la campanya en contra.Serà millor comprar l´aigua a Marsella,res de Carboneres,a 1 euro el m3,transportar-la perque arribi a BCN a 10 euros el m3.Algú si folrarà.
    Es penós que citi l´exemple de Mondragón,cova d´ETA.Hi algú que no va veure a la filla del assassinat,ex-regidor socialista,demanan el vot el mateix dia de reflexió?.Està vist que no respectar aquest dia dona bons resultats.
    Seria prudent no toqués el tema de les banderes.Si no acompleix la llei de banderes,al menys no vulgui justificar-ho amb sentimentalismes.
    Del camí de ronda,caprici seu sens dubte,es sorprenent dir que permetrà anar a les torretes i el far.O sigui des de Calella,que en paguem la meitat,(amb préstrec i tot),tenim que caminar pel marge de la n-II,prou perillós,fins el límit del terme municipal(1,5 Km aproximadament)retornar per dalt la muntanya cobrint la mateixa distància per anar a les torretes i el far.No tothom disfruta caminant quilometres.Diria que ara com ara,no gaires mes de vint.

     
  • At sábado, marzo 15, 2008, Anonymous Anónimo said…

    Quan faràs la I Columna d’ inscrits de Calella per anar a lluitar al Tibet , tu suposo que aniràs al capdavant amb la bandera d’ Espanya i la del Tibet i amb uns palets d’ inciens de patxuli. Aixó si pels estris d' armament i el viatje ja els pagaràs tu o el Montilla , el ZP o la Geli.

    VISCA CATALUNYA ESPANYOLITZADA i VISCA EL TIBET DES-XINAT

     
  • At domingo, marzo 16, 2008, Anonymous Anónimo said…

    Au, plega! Cínic! Pervers!
    La veritat no em pensava que fossis així.
    M'has decepcionat!
    Dimiteix!

     
  • At domingo, marzo 16, 2008, Anonymous Anónimo said…

    Al qui gosi dir que el PP i el PsoE són la mateixa cosa, li recomano l´estudi que acaba de publicar la Universitat Clàssica de Lleida: detalla la compra de vaselina que fan uns i altres; no hi ha punt de comparació !.

     
  • At lunes, marzo 17, 2008, Anonymous Anónimo said…

    anònim últim,
    per mi el PP i el PSOE son la mateixa cosa: espanyols. no cal que facin gaires estudis. a per cert qui ha pagat aquest estudi?

     
  • At lunes, marzo 17, 2008, Anonymous Anónimo said…

    L´estudi de la Universitat Clàssica de Lleida la patrocinat -en un 50%- el "Gremi Recolector de pera llimonera"; l´altre 50% ha estat subvencionat pel "Gremi de Farmacèutics Ilerdencs" (en un 25%) i per la Societat Anònima "Sanitaris Roca" (amb el 25% restant).

     
  • At lunes, marzo 17, 2008, Anonymous Anónimo said…

    si ho hagués patrocinat el gremi de farmacèutics lleidatans encara m'ho hagués empassat ,però amb això “d'ilerdencs” m'has de donar la raó.

     
  • At lunes, marzo 17, 2008, Anonymous Anónimo said…

    El "Gremi de farmacèutics ilerdencs" és una entitat dependent del "Exccel·lentíssim Institut d´estudis ilerdencs" (secció "Proxenetisme Polític"), organisme del qual depèn i, per tant, està obligat a portar-ne el nom.

     
  • At lunes, marzo 17, 2008, Anonymous Anónimo said…

    Tan se val els estudis i les hòsties que es puguin dir...
    El PP i el PSC-PSOE són el mateix per mi i per molta gent.
    Visca Catalunya lliure!

     
  • At martes, marzo 18, 2008, Anonymous Anónimo said…

    recomano llegir aquesta noticia:
    http://calella08370.blogspot.com/2008/03/lampliaci-laire.html

    tanta cascada , tan de pont i no arriben a demanar una subvenció per l'escola bressol. govern d'esquerres espanyola o poder i aparador?

     
  • At martes, marzo 18, 2008, Anonymous Anónimo said…

    recomano llegir aquesta noticia:
    http://calella08370.blogspot.com/2008/03/lampliaci-laire.html

    tanta cascada , tan de pont i no arriben a demanar una subvenció per l'escola bressol. govern d'esquerres espanyola o poder i aparador?

     
  • At miércoles, marzo 19, 2008, Anonymous Anónimo said…

    No seria ara quan tindríem que donar suport al Tibet , ..¡.a val ja ho entenc¡ primer tenim que preguntar al PSOE si veuen bé que donem suport a la revolta d’ una “región de China” , us sona quelcom 1714? , i Euskadi , i PP.CC , i Galícia , ...és clar si hem de seguir el joc ja li preguntarem al Bono , al Guerra i al ZP , que entenem molt de unidades indivisibles. Quina pena.

     
  • At miércoles, marzo 19, 2008, Anonymous Anónimo said…

    Quanta demagògia senyor Alcalde.
    Posar el transvassament de l'Ebre al costat d'un assassinat d'ETA per justificar un resultat electoral, es quasi de psiquiatric, per ser educat i no posar-hi un adjectiu molt més gruixut.
    Aquesta és la España del talante o la de la pandereta ?

     
  • At jueves, marzo 20, 2008, Anonymous Anónimo said…

    Be,i la passera,que?Esta fent un simbol per Calella.Com a Mataro que van fer els gegants i despres no sortien per la porta,o Sant Pol que varen fer el rellotge de sol i el varen tapar perque no es fes malbè.La passera servira per burla dels altres pobles del pont de un cony va,que no va enlloc.Expliqui el perquè no esta activa la passera????????????????????????????

     
  • At viernes, marzo 21, 2008, Anonymous Anónimo said…

    Això, expliqui perquè no esta operativa la passera.

     
  • At viernes, marzo 21, 2008, Anonymous Anónimo said…

    Bè ara ja sabem que han guanyat les eleccions,tots contents ,tots feliços,tornem el que ens interessa a la nostra ciutat,ja que el senyor Juhè no s´ha presentat ni pel senat ni pel congres.Possarem les banderes,acavarem el cami de Ronda,quant es fara el nou col.legi Saliclu,quant arrivi l´estiu estaran acavades les obres de la vorera desde el Catalonia al Bernat,no tingent que passar els turistes pel mig de la n-II,la rotonda dels Codina molt maca i molt digna per Calella feliçitats,però l´altre un desastre plena de merda.Les noves places de guarderia, que hem perdut la subvencio,quant conseguirem acabar els furats del passeig de mar,etc.....................................................................................................................................................................................................

     
  • At sábado, marzo 22, 2008, Anonymous Anónimo said…

    A l´anònim del divendres que felicita perque diu que la rotonda dels Codina és maca:
    home, què vols que et digui ... em recorda aquell arc de triomf que hi ha a l´entrada de Marbella i ... què vols que et digui ... preferiria que em recordés d´altres coses.

     
  • At viernes, marzo 28, 2008, Blogger https://astrologiacarloscaliz.blogspot.com/ said…

    Amb la victòria del PSC (3.075 vots sobre 2.276 de CIU)es consolida una nova majoria social i de progrès a la nostra ciutat, Josep Maria.
    Aquesta victòria marca la línia a seguir pels propers anys en la consolidació de la nostra política municipal de proximitat i recerca de la cohesió social.
    Enhorabona a tu també per la victòria i... endavant, sempre endavant!!

     
  • At miércoles, febrero 24, 2010, Anonymous Anónimo said…

    bon comencament

     

Publicar un comentario

<< Home