El blog d'un caminant

lunes, julio 31

QUIN CANVI DE CLIMA!!!

Les últimes dades sobre la temperatura mitjana que hem tingut aquest més de juliol de 2006 a Catalunya confirma, quan es compara amb les mitjanes de les darreres dècades, la progressió accelarada que des de finals dels 80 pateixen les temperatures.

L'escalfament global és un fet: el gel s'està fonent a la major part del planeta, només resta un lloc a Xile on les geleres semblen progressar.

I nosaltres què hi fem?

La majoria dels catalans estem preocupats per l'inici de les vacances: uns per la dràstica baga dels treballadors d'Ibéria o pels embussos de l'operació sortida i uns altres per si vindran prous turistes i faran la despesa de la qual molts vivim.

Sembla que estiguem garratibats i esmaperduts davant els problemes quotidians, incapaços de veure en perspectiva el moment tan crític pel qual discorre el futur planetari. Se'm fa difícil entendre que ens capfiquem en baralles de tota mena: d'identitat, de territoris, de cultures, de consum, de tràfic, de parella, de pares a fills... I mentrestant la caldera d'una civilització basada en el consum energètic i el consegüent excedent de calor, va fent bullir l'olla on hi estem tots posats. No hi ha escapatòria; o reflexionem i moderem el ritme de fabricar calor o acabarem amb greus conseqüències climàtiques.

Aposto per fer alguna cosa des de Calella, primer a títol individual agafant el mínim possible el cotxe, reciclant, plantant i regant arbres de l 'ecosistema mediterrani i suant sense fer servir aire condicionat.

Torno a les cavernes?
per cert als refugis antiaeris de la Guerra Civil que es conserven al Parc Dalmau si està més fresc que enlloc. Jo no sé si els científics, programadors, arquitectes i altres ments pensants serien capaços de reflexionar sobre aquesta anècdota i mimetitzar alguna de les condicions d'aquests refugis i traspassar-la a les noves edificacions.
Bé, ja ho vaig comentar en un altre escrit m'agrada moure'm lleuger d'equipatge i afegeixo: observar enrera per fer més ferm el pas endavant.

La suma de les actituds individuals més una política, en el meu cas municipal, que primi i propicii aquests comportaments està en la base d'un canvi petit però consistent.

4 Comments:

 • At jueves, agosto 03, 2006, Blogger Gatsby said…

  Juhe m'has decepcionat molt, pensava que eres diferent als altres, però veig que tu també ets capaç de qualsevol cosa per mantenir la poltrona, fins i tot estàs disposat a quedar-te en un govern on l'alcalde utilitza la brigada que tu dirigeixes per netejar la seva festa priva. Quina llastima, ets solament imatge i paraules pero a l'hora de la veritat com tots.

   
 • At domingo, agosto 06, 2006, Blogger Josep Maria Juhé Mas said…

  Benvolgut, veig que no estàs gaire informat de com va anar el tema. Des del PSC hem fet un comunicat aclarint que en cap moment previ a la festa privada vam tenir coneixement de què es feia, i la brigada va anar al far pensant i creient en la demanda d'alcaldia com si d'un acte públic es tractès, com molts d'altres ja s'hi han fet.

  Bé, estic segur que tinc uns quants defectes, però fer servir recursos públics per a profit personal no forma part del meu taranna.

   
 • At lunes, agosto 07, 2006, Blogger fartdesoroll said…

  hola,
  no crec que facis servir recursos publics per a profit personal . d'aixo n'estic segur.pero també t'haig de dir que si per un cas segueixes a l'equip de govern facis servir la regidoria de medi ambient per alguna altre cosa que no només sigui per sortir a calella tv. per exemple per fer tancar establiments que no segueixen les normes basiques mediambientals.ja que a tu t'agrada un entorn sostenible doncs hauries de fer tancar restaurants que es passen tots els dies contaminant amb soroll l'entorn i que a sobre no deixaven dormir els veins. dic deixaven perque ja no viuen alla per culpa del restaurant.potser es que tenen un fill periodista i això et frena perque sino es així encara entenc menys com aquest restaurant encara funciona.

   
 • At miércoles, agosto 09, 2006, Blogger Gatsby said…

  Juhe no t'acuso d'utilitzar mitjans públics, només faltaria, t'acuso de mantenir a l'alcalde que ho fa en el poder. De veritat,pensava que eres diferent, pero veig com tots els altres capaç de qualsevol cosa per quedar-te amb la teva cadira de regidor del govern. Quina pena.

   

Publicar un comentario

<< Home