El blog d'un caminant

lunes, agosto 6

PUNT CAT

Trobo força interessant tot el que se’n deriva del “punt cat”. El llibre d’en Saül Gordillo és exponent d’un fenomen que està adquirint una magnitud important.

Més enllà de les dades sobre l’ús que se n’està fent voldria destacar com el “punt cat” ha estat assumit per persones i institucions de tot color polític i ideològic. Sens dubte que aquesta és la clau per exercir sobirania.

En un món cada cop més globalitzat i interdependent però que alhora posa en valor les singularitats en un exercici dialèctic que ratlla el funambulisme cal trobar elements singulars, el punt cat ho és sense cap dubte, que sigui àmpliament assumit per una societat diversa, ho està sent, i que ens posi a l’avantguarda del que es cou al món, ho estem fent.

Per això deia que el punt cat ens porta sobirania, és expressió d’una singularitat, el món català, i de la seva diversitat, no tots pensem el mateix sobre l’exercici de la sobirania i de l’autogovern. Els discursos excloents vinguin d’on vinguin en el cas de Catalunya no ens ajuden a construir país. Ens agradi o no som una nació que des de temps medievals ha basat gran part del seu creixement i força en les onades migratòries, i això ens ha portat a cercar fórmules de consens tant cap en fora com cap en dins.

I en darrer terme són els valors socials els que acaben donant més cohesió i, per tant, més força al concepte d’estat català. Un fort estat del benestar i això vol dir escoles, sanitat, drets socials..., és la clau de volta.

3 Comments:

  • At lunes, agosto 06, 2007, Anonymous Anónimo said…

    hola josep mª,
    la clau per exercir la sobirania? homé ,es un passet més ,però crec que la sobirania no s'exerceix només amb el punt.cat.entenc que desde el teu punt de vista espanyol es una cosa que fa gracia ,com el cobi. però crec que s'exerceix més la sobirania fent coses pel pais com ara reclamar totes les infrestuctures que al llarg dels anys els teus amics sociates i els del pp ens heu estat negant i robant sistematicament.o reclamant l'expoli fiscal a que ens esteu sometent. aquest any ja portem :8.471.008.857,39 €http://www.fco.cat/comptador/ amb tot els que ens heu fotut, crec que els inmigrants , que sens dubte necessitem i que per la meva part son benvinguts,podrien tenir un estat del benestar millor. aquesta es la clau de volta. no es pot fer , per un costat , una politica d'esquerres d'aparador i per l'altre costat , els teus , anar saquejant al pais.

     
  • At miércoles, agosto 08, 2007, Anonymous Anónimo said…

    El puntcat és un petit però important pas cap al reconeixement de Catalunya com a Nació...en falten molts més que tant de bó els barrufets del tripartit aconsegueixin donar..per ara ho veig una mica fotut...

     
  • At lunes, agosto 13, 2007, Anonymous Anónimo said…

    "Una nació esclava, com un individu esclau,
    és una vergonya de la humanitat i de l’univers."

     

Publicar un comentario

<< Home