El blog d'un caminant

viernes, diciembre 7

BON DIA

Fa poc vaig tenir l'oportunitat d'agafar motxilla i recórrer una part de la costa basca, senzillament bonic.

Els arbres de fulla caduca, especialment els roures, arribant amb tot el seu color tardoral fins a la línia de l'oceà, allà on batega amb tota la seva força l'Atlàntic. Paisatges de colors entre feréstecs i humanitzats; amb les ovelles "latxes" menjant herba prop dels espadats que cauen en picat sobre el mar. Una geografia complexa, rica en la seva diversitat i que conserva molts espais on no s'ha modificat el paisatge tradicional.

Mentre caminava em va venir més d'un cop al cap la cançó sobre tots els colors del verd d'en Raimon. Així és, no em vaig poder estalviar de la pluja que tant afavoreix el creixement de l'herba i els arbres i de pensar, tal com diu la cançó, en el poble que ha sofert tant.

Malauradament el patiment segueix vigent, tot i ser el País Basc una societat que majoritàriament vol i viu des de la normal convivència ciutadana, hi ha qui no renúncia a la violència per defensar els seus ideals.

No vull fer un debat sobre qui té raó, estic segur que molts dels que contestareu aquest escrit ho sabeu millor que jo, però no pot ser que pel fet de ser ciutadà, regidor o alcalde de determinats partits al País Basc hagis d'estar patint a cada moment per si et mataran.

33 Comments:

  • At viernes, diciembre 07, 2007, Anonymous Anónimo said…

    En això de suposar que molta gent pot donar una opinió sobre el País Basc, pel que fa a mi estàs completament equivocat; si sóc incapaç d´entendre el perquè ERC va admetre que despengessis la bandera, com vols que gosi dir res sobre el País Basc ?

     
  • At sábado, diciembre 08, 2007, Anonymous Anónimo said…

    entre les motxilles, els roures i ovelles del País Basc, de veritat que és per flipar ...

     
  • At domingo, diciembre 09, 2007, Anonymous Anónimo said…

    la motxilla te la varen deixar els nois del tren, o era teva ?

     
  • At lunes, diciembre 10, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Ja que has tret la senyera del balcó, per què no hi penges una motxilla ?

     
  • At lunes, diciembre 10, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Potser que et deixis de motxilles, arbres, floretes i et posis a treballar! Vinga! Anem per feina! Que n'hi ha molta per fer i ja portem mig any... que esperes a fer-ho tot l'últim any i mig?
    I les promeses electorals?
    Està fent mes feina CIU a l'oposició que tu a la poltrona! Però no és d'extranyar... que se'n esperava de vosaltres....

     
  • At martes, diciembre 11, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Quin blog mes avorrit! Noi, a veure si escrius alguna cosa interessant!

     
  • At martes, diciembre 11, 2007, Anonymous Anónimo said…

    ens hem de preocupar més per Catalunya y sobretot per Calella, el Pais Vasc deixa-ho als seus habitants, malgrat que tens raó, hauries de parlar més de Calella i la bandera que no penges!

     
  • At miércoles, diciembre 12, 2007, Anonymous Anónimo said…

    De debó, juhé, és al.lucinant que amb els problemes que té Calella, tu que ets l'alcalde , ens parlis caa dia de floretes, fulles i excursions. Agafa el tren cada dia a les 7 del mati i també veig les fulles que cauen ,però els que paguem impostos i el teu sou, per cert, volem que ens parlis de la neteja, de les obres , de la bandera de la meva Ciutat. El teu taranna, fugint de la realitat , molesta i provoca ennuig. Sembla que ens prenguis el pel............

     
  • At miércoles, diciembre 12, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Jo tb tinc aquesta sensació! No fas una feina altruista, tens un sou i em sembla que tens la obligació de justificar-lo fent feina i no fent sermons de tardó, flors, motxilles....
    Els ciutadans de Calella volem accions, resultats, que es vegi que treballeu per la ciutat!
    Però tu el que volies és jaure a la "poltrona" i ja hi ets no?
    Dimiteix!

     
  • At miércoles, diciembre 12, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Jo també l'he criticat en algún post, però penso que en aquest blog (només cal mirar el títol), l'intenció no es la de parlar de política, sino d'una serie de pensaments escrits a nivell personal que no tenen rès a veure. Lògicament, qui hi escriu, aprofita per dir la seva, cosa totalment legítima, però no hi espereu que os parli cada dia de la seva feina que fà a l'Ajuntament, o no.

     
  • At miércoles, diciembre 12, 2007, Blogger Anna said…

    Un espai com aquest, obert a tohom, és obrir una finestra als pensaments, a les visions personals, a l’intimitat en la mida que un vulgui. Ser un responsable polític converteix aquesta voluntat de comunicació en una demostració de valentia, d’acceptació de la crítica, de les opcions contràries. Em sap greu que tothom busqui el polític i no la persona. I és mesquí que la majoria inssisteixi en convertir aquest blog en un fòrum de caire exclussivament polític, quan ja es veu clarament que aquest no és el principal objectiu.. Com que aquí la crítica és anònima, tothom alça la veu… I , encara que la porta estigui oberta, hi ha qui prefereix entrar per la gatera. Endavant Josep Maria, jo sóc dels que et llegeixen sense buscar entre línies.

     
  • At viernes, diciembre 14, 2007, Anonymous Anónimo said…

    anna,
    crec que tens rao . ara bé els pensements, les visions etc...van lligats amb la politica, sobretot si en vius d'ella i pel que veig aquest sr no es gaire consecuent i per això hi ha gent que s'el carrega...hi ha una dita que diu tal faràs tal trobaràs...i aqui n'hi ha un exemple

     
  • At lunes, diciembre 17, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Muy señor alcalde señor José Jué:

    perdona por no saber mucho tu lengua. soy el presentante del 23,50% de la gente que vive en la bonita calela y imigrante de fuera. Esta carta para decir que siel 71,50% de la gent de calela tiene tres banderas (la españñola, la de cataluña i la deuropa) los de fuera qeremos una porque 71,50% dividido entre tres es 23,50% como yo y nosotros. Toda via no enseño los colores porque musulmanes, cristianos ynocreientes (como no tenemos capellanes toda via no tenemos ateos) no tienen acuerdo. de sseguida que lo tengan yo se lo digo, perdona mi lengua idioma toda via no escrivoespañol

     
  • At lunes, diciembre 17, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Bé, si tothom vol la seva bandera porser es tindrá d´ampliar el balcó de l´ajuntament!!!

     
  • At lunes, diciembre 17, 2007, Anonymous Anónimo said…

    No era coneixedor de que a calella tambè teniem guerra de banderes.
    Potser no ho savía perque em preocupen més altres cosses o bé perque les banderes son un tema bastant de cadascú.
    Personalment penso que mentre parlem de banderes, no parlem de les cosses del dia a dia que realemnt ens efecten de veritat

     
  • At martes, diciembre 18, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Perdona Alcalde però fins avui no he sabut que la senyera l'has retrobat dins una de les motxilles dels nois del tren, que sembla que una nit de llamps i trons l'havien robat del balcó de l'ajuntament. Però ti discret, no ho havies dit a ningú. Felicitats. La senyera com les ovelles per Nadal totes al seu corral.

     
  • At martes, diciembre 18, 2007, Anonymous Anónimo said…

    a io :

    Tu ets el representant del 23,50% de la gent immigrant de la bonica "calela" ?
    No em facis riure !!!!
    Per presentar-te com a tal representant, cal un mínim de respecte, xicot !!!
    Apa bona nit i tapa't !!!
    Un silenci de vegades val més que mil paraules.
    Cal pensar tot el que s'ha de dir, ...
    A banda de l'espanyol també procura aprendre el català, si us plau.

     
  • At martes, diciembre 18, 2007, Anonymous Anónimo said…

    a ANONIMO QUE NO GUSTAR EL DECIR DE IO: ¿tu no mucho listo, E?

     
  • At martes, diciembre 18, 2007, Anonymous Anónimo said…

    AÑLcalDe seññor Jue:
    io rrepetir: 23,50% pueblo bonita calella som imigrantes de fuera queremos bandera de colores i dibugo musulmanes, cristianos i nocreientes(ateos NO porque no capellanas). nosotros tener pasebre en pplaça. Cuando tener bandera io enseña todas.
    muxos patones io

     
  • At martes, diciembre 18, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Un inmigrant pot tenir desconeixement de la llengua, però no tantes faltes intencionades.

    No cola.

     
  • At martes, diciembre 18, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Ara m'han dit que pengen senyeres a Pozoblanco, Guadahortuna, Alcalá de los Gazules, així com a d'altres pobles d'Espanya. És clar, com aquí no les pengem... se'ls hi ha buscat un negoci alternatiu.

     
  • At martes, diciembre 18, 2007, Anonymous Anónimo said…

    a persona que no dice nombre i que dise que "io no ser verdá: ustet decir NO Cola ... ustet no saber res ... io vennir de fuera. de lluñ. si europa bamdera iossss tambe. io a españña i cataluña lliura. españña NO
    MMMMAAAAAIIIIII
    usté tambe patones. muxos mas patonesque senñor alcalde Jue

     
  • At martes, diciembre 18, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Al "anónimo" que diu que en "io" no cola (?): vostè no està ben fixat; no existeixen "inmigrants" ... si s´hi fixa bé, són "immigrants".

     
  • At miércoles, diciembre 19, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Ei 114 (agafa un .... i esmorza), per la teva ortografia deus ser el que es fa passar per "immigrant"

     
  • At miércoles, diciembre 19, 2007, Blogger Unknown said…

    Sí noi, aquest 114 és força pesat; vols dir, però, que això de recomanar-li aquest tipus d´esmorzar no es un pèl massa bast ?. Si vols que et digui la veritat em sembla que l´has espifiat i, creu-me, demana-li perdó: si no ho fas, em fa por que, per començar, et farà empassar la menja que li aconselles.

     
  • At jueves, diciembre 20, 2007, Anonymous Anónimo said…

    En moltes coses no ens posarem mai d´acord i, fins i tot, ens podrem dir el nom del porc; en una cosa, però, sí que podem coincidir: en la necessitat que els comentaris i les rèpliques tinguin un mínim d´identitat, si us plau en comptes del obscur "anónimo", signeu amb un malnom que us faci més distintius.
    Gràcies.

     
  • At jueves, diciembre 20, 2007, Anonymous Anónimo said…

    No patiu pas. He posat els punts perquè posar-hi "entrepà de pernil del pais" era massa llarg.

     
  • At jueves, diciembre 20, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Juhé,

    T'afegeixo als meus enllaços, concretament a "maduixes calellenques". Bones festes!. Jordi.

     
  • At viernes, diciembre 21, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Seññor ALCALDE seññor Jue, mas io para decir que cuando bandera acabada faltar guardar bandera, un almatzem guardabanderas. amigo decir que almatzem en fabrica., no poder hablar con seññor lobet. io buscar fabica i ver que señorr puign pong muxas salas. seññor alcalde señorr jue: ¿hablo, por asunto bandera, con sñor lobet o con seññor puin pon?
    io pensar guardabanderas en paseo pero haver momoento sardana muxo feo i todos los ios muxa por

     
  • At jueves, diciembre 27, 2007, Blogger DESPERTAFERRO said…

    A TOTA LA PARROQUIA: El mal gust no coneix fronteres ni cultures ni colors politics.
    El paio que vol representar el paper d´un inmigrant (io), se li veu el llautó i no s´en surt. No cola noi. Aquesta no me la empasso!!.

     
  • At sábado, diciembre 29, 2007, Anonymous Anónimo said…

    despertaferro 27.XII: per ajudar-te entendre el qué diu en "io" seria necessari que prèviament entenguessis el què vol dir intel·ligència i sentit de l´humor. Per tant, no puc ajudar-te.

     
  • At jueves, enero 03, 2008, Anonymous Anónimo said…

    Ja ens diràs , si desde la costa basca vas veure algun Ajuntament sense l' Ikurriña i encara més dificil si era governat pel PSE-PSOE-EE en coalicció amb EA , no oi que no? Josep Mª , allà els bascos pacten amb bascos i no amb espanyolistes , dona gràcies dons ha que vius d' ERC allà no ho podries fer.

     
  • At jueves, enero 10, 2008, Blogger DESPERTAFERRO said…

    io: De sentit d l´humor vaig fent (el justet) d´inteligècia no em queixo. De bones mneres més que tu.
    Que pretents intentant adoptar el paper d´un inmigrant? Et sents important? Et creus que fas gràcia? Quin tipus d´inmigrant imites, un musulmà, un romanès?
    Ets patetic.

     

Publicar un comentario

<< Home