El blog d'un caminant

domingo, septiembre 9

LA MARXA DE LA MINERVA

Acabo d’arribar a casa després d’haver fet el recorregut llarg d’aquesta marxa que organitza l’entitat “Calella Marxa” amb la col·laboració del Club d’Atletisme, l’ADF de l’Alt Maresme i l’Ajuntament de Calella.

L’itinerari descriu una rodona al voltant de la conca de la riera de Capaspre, és una bona manera de conèixer el patrimoni natural de més valor paisatgístic i ecològic del terme municipal de Calella. Tot aquest sector muntanyós es troba protegit pel planejament i hi destaquen els boscos d’alzines i suros.

El dia s’ha aixecat assolellat amb aquest sol de setembre de matisos daurats i que conjuntament amb el reverdeix de la vegetació gràcies a les pluges de l’agost, fan del camí un espai de bellesa singular.

Tanmateix el que voldria ressaltar és l’aire de festa major que tenia la corrua de gent de totes les edats que ha fet la marxa. Cap a 400 persones han omplert per uns moments d’alegria, civisme i també esforç aquests paratges. Mentre hi anava passant pensava que era el dia de l’any que més gent gaudiria d’aquest camí i que el propi camí, amb la seva vegetació i vida, havia d’estar content de veure’s trepitjat per una corrua de persones, jo diria d’amics del camí, que com a objectiu principal tenen el fet de poder gaudir de la natura tot fent un xic d’esforç físic.

No cal dir-te, amic camí, que per mi l’alegria més gran és saber-te a tu content, mercès per tot el que ens ofereixes...

16 Comments:

  • At lunes, septiembre 10, 2007, Anonymous Anónimo said…

    No caminis tant, no et cansessis.
    Com és que no canta el Cor Armonia aquest any el Segadors? Te a veure que el director està a l'oposició?
    M'ha extranyat, després de 9 anys cantant l'himne... ara que ja se l'havien après.

     
  • At lunes, septiembre 10, 2007, Anonymous Anónimo said…

    El cor Armonia desafina de collons!!!!

     
  • At martes, septiembre 11, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Em sembla que el que desafina ets tu!

     
  • At martes, septiembre 11, 2007, Anonymous Anónimo said…

    El nivell cultural dels que es dediquen a això de la política, és lamentable (per a ells i, malauradament, per a tots nosaltres);
    una bona prova de que es té un nivell cultural acceptable és la capacitat de saber transmetre a d´altres la necessitat de tenir-lo.
    És evident que els que han organitzat les festes de les "barraques" hi tenen tot el dret; fins i tot tenen el dret de que en els seus cartells de propaganda hi estigui dibuixat (molt mal dibuixat, per cert) un xicot amb un gat; que l´Ajuntament hi doni el vist·i·plau és mostra del seu nivell i de la seva capacitat per saber al què ha i al què no ha de donar suport.

     
  • At miércoles, septiembre 12, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Barrufet anònim núm.3, les "barraques són necessàries, s'ha de donar alternatives d'oci per als barrufets més joves i no tant...en la vida cultural d'un poble hi ha de tenir cabuda tot, desde les sardanes fins a les barraques, passant pels geganters i els concerts populars, a més les barraques són una injecció econòmica per a entitats de la nostra ciutat que necessiten diners per tirar endavant els seus projectes, que en definitiva són els nostres...una mica de tolerància tothom a estat jove no?

     
  • At miércoles, septiembre 12, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Ja que trobes la riera tan bonica i verda com jo, espero de tot cor, que fagis tot el possible perquè no es malmeti gaire aquest entorn quan si construeixi la "nova Calella"(com a Malgrat); tot i que crec que serà inevitable. Com a mínim que es tingui en compte a l'hora de construir en zones fàcilment inundables perquè sinó encara tindrem una altra desgràcia.
    Un calellenc de tota la vida.

     
  • At miércoles, septiembre 12, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Parles molt dels bells paratges de les nostres muntanyes, però a mi el que em preocupa més es el de les roques. Tenim unes roques úniques en aquesta zona, un lloc emblemàtic de Calella, on els calellencs sempre havíem gaudit, tant de les seves platges con del seu fons marí, però des de fa uns anys, això s'acabat.
    En un principi, una petita cala, va servir perquè de manera no oficial, però sí acceptada, servís perquè uns quants que es fan dir naturistes, hi prenguessin el sol despullats. Actualment, encara no arribem a les primeres roques, ja n'hi comencem a veure. Són un munt de gent forana que ha anat invadin les roques calellenques sense que ningú els hi hagi dit res, i som els de la casa, els que si hi anem, sembla que hi fem nosa. Els meus fills no han anat mai a banyar a les roques, i particularment, he perdut totes les ganes d'anar-hi a fer una volta.
    Les hem perdut definitivament?

     
  • At miércoles, septiembre 12, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Aquestes experiències del Josep M. Juhé estan molt bé, però es massa sovint les reflexions personals i en canvi fa molt poques reflexions en relació a les obligacions que té com a governant. Fuig d'estudi que deia el meu pare, permanentment.

     
  • At miércoles, septiembre 12, 2007, Anonymous Anónimo said…

    gran barrufet: faré més que tolerar ... ... agrairé que ho tornis a llegir.

     
  • At jueves, septiembre 13, 2007, Anonymous Anónimo said…

    barrufaperdona anònim núm.3 si no he entés el teu escrit, jo he entés que no estàs dacord amb que l'Ajuntament doni suport a les "barraques"....l'he tornat a llegir i ara ja no tinc clara la teva postura, bé, sigui la que sigui és totalment respectable.

     
  • At domingo, septiembre 16, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Bona nit, Josep Maria, amics i amigues,

    Vinc del pregó que enceta la Festa Major d'enguany i em quedo amb la frase "rectificar es de savis" que ha esmentat el senyor Alcalde.

    Penso que s'estan produint uns canvis d'actituds en favor del consens en el que tots hi sortirem beneficiats. Penso que cal SUMAR, aprofitar TOT el capital humà de qualitat que forma part del consistori. Amb això reivindico una major implicació de l'oposició majoritària que compta amb unes persones molt capacitades i que poden aportar molt a Calella, si se'ls demana la seva col·laboració en tasques de govern.

    Rectificar és de savis,

    Ricard N.

     
  • At domingo, septiembre 16, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Referent a les barraques: he escoltat algun comentari sobre el sorrol que produeixen fins a la matinada. Es veritat?. Si és aixì suposo que s´aplicará la normativa vigent oi?.

     
  • At lunes, septiembre 17, 2007, Anonymous Anónimo said…

    En festa Major la normativa no val!! Barrufet anònim, són uns dies per divertir-se, ballar, cantar...i ser tolerants!

     
  • At martes, septiembre 18, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Deia en Francesc Pujols que tots els catalans, pel fet de ser-ho, ja ho tindríem tot pagat.
    Els calellencs podem dir que, només pel fet de ser-ho, estem rodejats d´obres i de soroll?.

     
  • At jueves, septiembre 20, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Gran barrufet: No estic gens d´acord amb el que dius. La norma és per tots els dies de l´any. La diversió está molt bé mentre no obliguis al demés a participar-hi si no volen o necesiten dormir per poder anar a treballar o senzillament no volen escoltar els crits i rialles etiliques dels bretols que no en tenen mai prou i volen continuar la festa al carrer.

     
  • At viernes, septiembre 21, 2007, Anonymous Anónimo said…

    CONCURS ORGANITZAT PELS VEÏNS DEL CARRER DE MARC:
    1ªpregunta : on està situat l´envelat ?
    2ªpregunta : per on passa el tren ?
    3ªpregunta : on es fa allò de la cervesa ?
    4ª pregunta; on estàn situades les atraccions de la fira ?
    5ª pregunta: on solen actuar els grups de música (?) ?.

    Pels qui responguin encertadament a alguna pregunta, la Direcció de la Fira Xinesa té preparat un estand en el recinte ferial, amb matalassos a disposició.

     

Publicar un comentario

<< Home