El blog d'un caminant

viernes, mayo 25

DEBAT ELECTORAL

1-PROPOSTA DE CIUTAT

Bona nit, gràcies per l’assistència. Primer de tot vull expressar-li públicament a la senyora Montserrat Candini la meva solidaritat pels atacs anònims de què ha estat víctima i a la senyora Pilar Rocafort pel paper que ens han donat a l’entrada. Els polítics també som ciutadans i ciutadanes que ens mereixem un respecte com tothom.

Bé, pels socialistes Calella viu un moment històric de canvi. L’important creixement demogràfic de la ciutat, estem a prop dels 19 mil habitants, i la crisi d’un model turístic més basat en la quantitat que en la qualitat poden ser vistos com dos problemes de difícil solució o bé com dues oportunitats per fer un tomb a la nostra ciutat.

S’imposa un canvi social i econòmic cap a la ciutat diversa,

Amb empreses i llocs de treball per a tot l’any,

Dotada de bons equipaments esportius, culturals, educatius i sanitaris,

Ben comunicada i accessible,

Cívica i segura,

Sostenible i endreçada,

Saludable i cohesionada socialment,

I amb una Fàbrica Llobet com a motor econòmic i de prestigi,

En cadascun d’aquests àmbits els socialistes tenim propostes, compromisos per aprofitar les oportunitats i fer realitat el canvi. Un canvi que es comença a palpar tant per les inversions privades que es fan a Calella com pel treball que s’ha fet des de l’Ajuntament planejant i començant a construir el que ha de ser la ciutat nova.

Ens cal una bona direcció i sobretot, saber crear el consens necessari perquè tots i totes hi tenim alguna cosa a dir i alguna cosa a fer.

2-ECONOMIA

El monoconreu sigui turístic o de qualsevol altra activitat econòmica no és bo. Cal treballar i col·laborar amb els sectors privats i públics per fer efectiva la ciutat diversa.

Els socialistes proposem i de fet ja està en marxa, si més no sobre planell, --el desenvolupament del polígon industrial,

-l’enfortiment dels temes de salut amb el trasllat del CAP a la Fàbrica, projecte parlat amb la Generalitat, i on s’ha de contemplar també la seva obertura les 24 hores. Fet que possibilitarà l’ampliació dels serveis de l’hospital.

-Reforçar els serveis de promoció econòmica d’auto-ocupació i auto-empresa.

-Crear un espai polivalent a la Fàbrica per fer trobades d’empresa i convencions vinculat al turisme i els serveis.

-La consolidació del centre comercial amb vàries mesures d’urbanisme comercial:

-aparcaments a les dues rieres, plaça del mercat i estació RENFE.

-prioritat vianants dels carrers Sant Joan i cloure l’eix riera-riera

La suma d’aquestes actuacions en salut, comerç i serveis, més iniciatives tant privades com públiques en instal·lacions esportives ens han de portar a un model de ciutat turística on s’allargui la temporada i es pugui optar a un turisme més selectiu.

Creiem que aquest canvi de model turístic s’ha de fer amb un consens social i polític que aglutini els esforços privats i públics en un pacte local pel turisme. En aquest sentit cal continuar el treball iniciat des de l’Agència Turística de Calella i enfortir institucionalment aquesta entitat

El resultat ha de ser una ciutat dinàmica amb més oportunitats de treball i a més per tot l’any, per tant tot lo contrari d’una ciutat dormitori.

3-URBANISME

Parlava a l’inici de la meva primera intervenció del moment històric que viu Calella. Podem depassar aquests propers anys els 25 mil habitants i això ho hem d’assumir com un repte per guanyar amb tot allò que de positiu té ser ciutat gran: equipaments, centralitat de serveis, empenta econòmica però conservant alhora un bon nivell de qualitat de vida del conjunt de la ciutat.

Per això cal un doble planejament:

-en primer lloc el de la ciutat tradicional des del far al rierany dels frares on s’ha de seguir la política feta fins ara d’eixamplament de voreres, noves places i aparcaments soterrats que comuniquen amb els principals eixos de comunicació (autopista, RENFE i carrer Sant Jaume). Posant en valor el seu centre històric i fent més amable el paisatge urbà.

-en segon lloc el planejament de la ciutat nova de la riera Capaspre, concebuda amb una edificació concentrada que en prou feines ocupa el 40 % del conjunt de territori, la resta són cessions per fer:

- grans espais verds,

-equipaments esportius (camp de gespa artificial) i educatius (nova escola de primària)

-accessibilitat a l’autopista amb una gran avinguda.

-promocions d’habitatge públic (300 vivendes).

En darrer terme i davant el repte que suposa l’accés a la vivenda plantegem la creació d’una oficina local d’habitatge que promogui la vivenda de lloguer per tota la ciutat amb garanties per als llogaters així com la restauració i equipament, com pot ser el cas d’ascensors, per aquells blocs antics habitats per persones grans.

4-SERVEIS A LES PERSONES

Allà on es nota la qualitat de vida és en el dia a dia de les persones per això els socialistes ho considerem com un tema cabdal.

Començant pels serveis socials, proposem traslladar-los a la Fàbrica Llobet per guanyar amb espai, universalitat i informació i fer front a l’augment de serveis que suposa l’aplicació de la llei de dependència.

-Ja he parlat del trasllat del CAP a la Fàbrica amb majors serveis,

-Creació d’una regidoria de Salut que realitzi polítiques actives de prevenció com un “programa de fer salut caminant”, o d’aprofitament de l’experiència vital de la gent gran per fer ciutat, i faciliti el civisme dels propietaris de gossos amb la creació d’àrees tancades i exclusives per als gossos deslligats.

-En seguretat proposem l’especialització de la policia local, la creació d’un cos d’agents cívics i una ordenança de civisme i convivència.

-En educació cal vetllar per la ràpida construcció del nou centre de primària i desenvolupar la segona fase de la llar d’infants.

-En esport, donar suport a l’esport de base i al de manteniment. Resoldre urgentment les mancances del futbol fent primer una tasca de manteniment i després treballant per construir dos camps de gespa artificial i perquè la muntanyeta sigui una ciutat esportiva.

-Crear un circuït de bicicleta de muntanya i un altre de seguretat vial.

-Teatre-auditori a la Sala Mozart i a l’Orfeó

-Espais museístics sobre turisme i evolució humana a la Fàbrica Llobet

-Dotar de direcció i elaborar un projecte de futur per al Museu-Arxiu.

-Pla local dels recursos naturals per tal de promoure l’ús de l’energia solar amb una ordenança específica.

-Organitzar un segon torn de tarda de neteja de la via pública

-Crear un parc municipal entre les Torretes i la Roca Grossa i el far com a centre d’interpretació d’aquest nou parc.

5-CONCLUSIONS

Bé, espero no haver-vos avorrit massa, us demano un xic de comprensió cap a la meva persona.

Seré breu. Senzillament us puc assegurar que el programa que presentem els socialistes ha estat treballat amb ganes, il·lusió i rigor. Ens hem entrevistat amb membres de la Generalitat, de la Diputació, del Consell Comarcal, d’empreses privades , del consorci hospitalari, d’entitats de tota mena de la ciutat i també amb veïns i veïnes que se’ns han acostat, de tots ells hem aprés, encara avui aquí estic aprenent. Com diu aquella cançó d’en Raimon “Qui ja ho sap tot que no vingui a escoltar-me perquè jo encara aprenc de qui m’escolta”

Ja ho vaig dir en un altre debat els socialistes no resoldrem tots els problemes de Calella, perquè les societats avancen amb les aportacions de tots, però si que li volem donar una bona empenta i donar la mà per ajudar.

Aquest és l’objectiu últim de la meva dedicació a l’ajuntament: ajudar.

Us demano el vostre vot per poder-ho fer des de la màxima responsabilitat d’una ciutat: l’alcaldia,

Gràcies...

8 Comments:

 • At viernes, mayo 25, 2007, Anonymous Anónimo said…

  Las últimas noticias sobre Ciutadans:

  http://ciudadano-ubu.blogspot.com

  La Infinita Corrupción contada desde dentro. No te Pierdas el magnífico culebrón creado por un narcisita llamado Albert Rivera:

  EL BLOG DEL CIUDADANO UBÚ.

  http://ciudadano-ubu.blogspot.com

  El Blog del Ciudadano Ubú

   
 • At lunes, mayo 28, 2007, Anonymous Anónimo said…

  Felicitats per el bon resultat. Espero que puguis donar suport a la Montserrat Candini i pogue fer un govern CIU-PSC.
  Crec que seria un bon pacte.
  Us ho mereixeu tots dos.
  Ella com a guanyadora de les eleccions i tu per el mol bon resultat.
  Endavant i a fer una bona política per Calella.
  Enhorabona

   
 • At lunes, mayo 28, 2007, Anonymous Anónimo said…

  Felicitats! T'ho mereixes!
  Pensa que els que t'hem votat som gent farta d'ERC no ens fallis, no pactis amb ERC

   
 • At lunes, mayo 28, 2007, Anonymous Anónimo said…

  Primer de tot et felicito Josep Maria per la teva capacitat d'haver fet remontar els psc a la nostra població. En segon lloc només demano una mica de reflexió abans de pactar amb ningú. Calella ha castigat ERC i ha valorat molt positivament la proposta de CIU. La coalició amb els primers significaria un pas enrera, un encallar-nos quatre anys més. Com bé vas demanar un consens en el debat, jo també et demano un consens per un pas de gegant en la bona gestió de la Calella. Reflexiona a fons si us plau!

   
 • At lunes, mayo 28, 2007, Anonymous Anónimo said…

  Moltes felicitats, estic contenta per que et vaig votar, has fet una gran feina i més que en faràs, però tambe penso que no hauriau de tornar amb ERC que hagi baixat tant vol dir alguna cosa, heu de tenir en compte a CIU, mireu totes les opcions.

   
 • At lunes, mayo 28, 2007, Anonymous Anónimo said…

  Felicitats Juhe,
  Et vaig veure el dia del debat de Can Salom i em vas convencer, em vas semblar una persona amb la que es podia parlar.
  Ara toca pactar i m'agradaria que escoltessis al poble, el poble a castigat a ERC, ha confiat en tu i a valorat a la Candini, crec que està bastant clar, suposo que tens un deute amb ERC, però crec també el tens amb el teu poble

   
 • At lunes, mayo 28, 2007, Anonymous Anónimo said…

  Felicitats molta gent jove t'hem votat per que hem vist una humanitat que falta en política, però tambe t'hem votat per que ERC ens a decebut i en Puig no ens agrada.
  La Candini sembla una tia eficaç, em penso que poder fer un bon tandem. No fagis alcalde en Puig!

   
 • At lunes, mayo 28, 2007, Anonymous Anónimo said…

  Felicitats al psc!

  Nomes esperem que actuiis amb el talant que et caracteritzi.

  Porteu 8 anys governant amb ERC i els resultats cada cop son mes positius, a mesura que teniu mes diners per ferho. Les vostres propostes son molt mes properes a les d'ERC, tal com es va veure al debat, i la vostra manera de fer es molt distant de la de ciu!

  Anims i a fer el millor per calella

   

Publicar un comentario

<< Home