El blog d'un caminant

domingo, marzo 4

EL FAR

"Governa sense estar al govern"

Amb un somriure als llavis li deia aquestes paraules a n'en Xavier tot reconeixent la intel.ligència i sagacitat de la Montserrat. Llàstima que l'excés d'autoconfiança ens porti a vegades a empaperar tota la ciutat amb un equívoc: "l'Estat aprova una proposta de CiU". No és l'Estat sinó el Congrés qui aprova amb la unanimitat de tots els grups polítics i el que s'aprova no és una proposta de CiU sinó l'esmena socialista a n'aquesta proposta.

Sense menystenir el valor de la iniciativa de CiU si que des dels socialistes calellencs hem volgut deixar ben clar quina ha estat la nostra aportació mitjançant el següent comunicat:


L'AGRUPACIÓ DEL PSC DE CALELLA HA COL.LABORAT ACTIVAMENT EN LA PROPOSICIÓ NO DE LLEI QUE INSTA AL GOVERN A APROVAR L'ÚS PÚBLIC DEL FAR.

Quan vam tenir coneixement de la presentació d’una proposició no de llei a la Comissió de Medi Ambient del Congrés dels Diputats per instar al Govern a «Dar respuesta al interés expresado por el municipio de Calella respecto a la suscripción de un Convenio entre el Ayuntamiento y la Autoridad Portuaria que suponga la concesión íntegra de la gestión del Faro de Calella al consistorio [...]» (Josep A. Duran i Lleida, Comisión de Medio Ambiente, 161/001698), el nostre candidat a l’alcaldia, Josep M. Juhé, va considerar que aquesta demanda venia a donar suport a un procés ja encetat per l’equip de govern del municipi fa uns quants anys.

Tanmateix per poder-la aprovar calia esmenar la moció inicial, ja que es demanava l’ús íntegre del Far, la qual cosa és del tot impossible. Per això va entrar en contacte amb Manuel Mas, diputat al Congrés del Maresme, amb el Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, amb el President de l’Autoritat Portuària, amb el director general de puertos del Ministerio de Fomento i, finalment, amb la Dolors Puig, encarregada dels temes Territorials del PSC al Congrés i vàrem decidir presentar una esmena de substitució a la proposició presentada inicialment en virtut de la Llei 48/2003, la qual preveu la possibilitat que en el seus terrenys i instal·lacions es puguin autoritzar usos i activitats culturals i recreatives, diferents de les de senyalització marítima, sempre que aquestes no condicionin o limitin la prestació de la seva funció d’ajuda a la navegació. Que és finalment la proposició aprovada.

Amb aquesta proposta, el Congrés obre la porta a l’ús públic del Far de Calella mitjançant un Conveni que caldrà negociar amb l’Autoritat Portuària. Avui ens hem de felicitar tots pel fet d’haver aconseguit accelerar el procés posat en marxa per l’equip de govern i es demostra una vegada més que el rigor i el treball dels socialistes de Calella i del seu candidat a l’alcaldia estan per sobre de qualsevol altre interès. Hem demostrat que més enllà del rèdit polític està el nostre compromís per Calella.

8 Comments:

  • At miércoles, marzo 07, 2007, Anonymous Anónimo said…

    JO DIRIA QUE ELS DEL PSC-PSOE TENEN UN ATAC DE BANYES. PER QUE COSTA DEU I AJUDA RECONÈIXER UNA BONA ACCIÓ D'UN PARTIT RIVAL ?

    AIXÒ VA PER TOTS ELS PARTITS, NO SOLAMENT PER VOSALTRES.

     
  • At miércoles, marzo 07, 2007, Blogger Josep Maria Juhé Mas said…

    Benvolgut,
    no sé si saps que en democràcia són les majories qui aproven les lleis i que el PSC-PSOE, tal com correctament dius, és la majoria del Congrés i per tant ha estat imprescindible el seu concurs.

     
  • At martes, marzo 13, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Si Josep Maria les majories! També les majories escullen un president i no es respecta. Espero que respecteu la "MAJORIA" que tindrà CIU a Calella i deixeu governar... tot i que al pas que anem no hi haurà volta de full ja que Candini arrassarà! Espero que feu l'oposició constructiva que està fent ella.
    Bona oposició!

     
  • At martes, marzo 13, 2007, Blogger Josep Maria Juhé Mas said…

    Amic "Anònim", gràcies per destapar-te i deixar ben clar quin és el teu posicionament polític. Només un petit consell: "no diguis blat fins que és al sac i ben lligat", romia't-ho...

     
  • At martes, marzo 13, 2007, Anonymous Anónimo said…

    No amago el meu posicionament. Sempre he votat CIU menys a les municipals que voto a la persona...
    i probablement t'hagués votat a tu però m'hauràs de tornar a convèncer... prova-ho!

     
  • At miércoles, marzo 14, 2007, Blogger Josep Maria Juhé Mas said…

    Gràcies per donar-me com a mínim una possibilitat...

     
  • At lunes, abril 02, 2007, Anonymous Anónimo said…

    posats a parlar d'espais per a úsos dels ciutadans de Calella, us voldria demanar si em podeu informar de la següent qüestió.
    Com teniu plantejat en el programa de govern l'ordenació de l'ús i ocupació de la platja per activitats nàutiques esportives (pla d'ordenació del territori)?
    Fa anys, el CEVC va plantejar instal·lar un mòdul de panyol de vela a la zona dels pescadors (amb el vist-i-plau dels actuals usuaris de la zona la cofraria de pescadors) i se'ns va denegar per excés d'impacte visual. Aleshores, recordo que fa anys ja es parlava d'un espai comunitari d'entitats nàutiques en les antigues pistes d'atletisme, espai que ara ocupa totalment el club nàutic (amb un impacte visual que no tinc clar si excedeix el del projecte del CEVC, i amb una exclusivitat d'accés que no tinc clar si compleix la normativa).
    Es crearà una base nàutica municipal que potencii l'esport base de la vela en una població privilegiada com Calella o es pensa seguir com fins ara, amb una entitat privada al capdavant d'aquest tema?
    molt agraït per la vostra atenció

     
  • At sábado, abril 07, 2007, Blogger Josep Maria Juhé Mas said…

    Hola Albert, t'he de dir que m'he entrevistat amb diferents entitats de la ciutat, entre elles el Club Nàutic. Tot i que tinc una opinió voldria saber abans tots els vostres arguments, si vols ens podem entrevistar.

     

Publicar un comentario

<< Home