El blog d'un caminant

viernes, febrero 16

DES DE DINS: L'APARCAMENT DEL MERCAT


Si bé tots ens hem acostumat a anomenar plaça a l'esplanada que queda davant del mercat cobert, crec que és força més correcte parlar d'aparcament a cel obert envoltat de parets mitgeres de diferents tamanys i colors. Cal veure, per tant, el projecte que ha presentat l'equip de govern com un projecte de reurbanització global d'una de les entrades principals a la ciutat de Calella.

Aquest contempla:
-un aparcament soterrat majoritàriament de rotació, gestionat per l'ajuntament, i que ha de donar servei els 365 dies a l'any amb especial incidència sobre el centre comercial i de serveis,
-l'edificació de vivendes i baixos comercials que taparan les parets mitgeres i donaran vida a la plaça, a més de permetre també el finançament de l'obra.
-la urbanització d'una plaça d'un sol nivell des del carrer Sant Josep fins al límit de les edificacions del costat del carrer Sant Pere.

Avui ja s'ha aprovat la reparcel.lació i la reurbanització de tot el PEMU MERCAT, és a dir, tal com quedarà la nova plaça sobre l'aparcament soterrat i quins espais seran destinats a edificació. Amb aquest calendari podem entreveure que abans de l'estiu pot estar licitat i adjudicat el projecte i abans d'acabar l'any començades les obres.

Per arribar fins aquí de tots és coneguda la polèmica que hi ha hagut. Els veïns han lluitat pel que consideren els seus interessos legítims, l'oposició els hi ha fet costat i el govern municipal ha prioritzat sempre l'interès general de la ciutat.

Penso que sobretot en les formes l'actuació de tots plegats podia haver estat un xic millor. Les explicacions de l'ajuntament als veïns no han estat prou conciliadores, tot i l'esforç que s'ha fet reduïnt l'edificabilitat respecte al projecte inicial, especialment amb la que dóna al carrer Sant Pere. Per part de veïns i oposició s'ha passat d'un primer discurs molt agressiu i totalment a la contra a una certa recerca de consens. En el fons tots hem entès la magnitud de la transformació urbana i econòmica que ha de suposar aquest projecte per a Calella.

Benvingut sigui!!!