El blog d'un caminant

viernes, septiembre 21

FESTA I SOROLL

Sens dubte que viure al carrer Anselm Clavé durant aquests dies de festa major té el sobre cost afegit d'haver d'aguantar el soroll dels altres, que estan de festa, fins a altes hores de la matinada.

Reconec el malestar que provoca aquesta situació i voldria trobar alguna solució que fos assumible per tothom però no tenim gaire marge.

L'ordenança acústica que va aprovar fa poc l'ajuntament estableix excepcions a les limitacions de sorolls en els períodes de festa major i ho fa igual que succeeix a qualsevol altra ciutat de Catalunya. Fa poc es va celebrar la festa major del barri de Gràcia de Barcelona i la gent l'havien de fer fora del carrer a les 5 de la matinada.

Aquest any l'ajuntament ha reduït els dies de barraques a dos caps de setmana suprimint els actes que es feien entre setmana i avui mateix s'ha parlat amb la gent de barraques perquè baixin la intensitat de la música, per evitar els nivells desorbitats de soroll del cap de setmana passat.

Tinc clar que els que patiu directament el soroll no us satisfarà el que dic però la festa major comporta també un element de diversió col·lectiva que és expressió de la pròpia festa.

20 Comments:

  • At sábado, septiembre 22, 2007, Anonymous Anónimo said…

    respecta el soroll de les barraques son 5 dies i si u mirem positivamente es el lloc desvarjo de tot el joven i aquest dies passaran rapits.
    Pero l'ho que sa de controla es la festa de la cervesa que funciona cada dia duran 3 setmanes i entre les bandes a la carpa , els barratxos que tocan pel passeig de mar i carrers per anar fins a l'hotel, això si que s'ha de controla,ells l'an demà dorman les borratxeres i els calellencs em de anar a treballa.

    crec que la festa de la cervesaa porta mes problemes que no passas una festa major,ja que es un competencia des legal per tots els bar i restaurants de Calella sense control de sanitat de medianbient i soroll acustitcs.

     
  • At domingo, septiembre 23, 2007, Anonymous Anónimo said…

    És imprescindible associar festa amb soroll ?

     
  • At lunes, septiembre 24, 2007, Blogger Josep Maria Juhé Mas said…

    Bona pregunta... Tanmateix la resposta pot ser molt diversa segons qui et respongui. Si fem cas del gran nombre de joves que han passat aquests dies per barraques obtindrem una resposta. Personalment m'agradaria sentir a les nits el cant de les granotes...
    La diversitat va per barris i entre tots hem de conviure.

     
  • At lunes, septiembre 24, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Voldria saber quin va ser el motiu de no deixar entrar al "poble" a la innauguració de la fira. Em va semblar una falta de respecte. En 26 anys MAI havia passat això.
    Innauguració només per a autoritats i alguns altres.

     
  • At lunes, septiembre 24, 2007, Blogger https://astrologiacarloscaliz.blogspot.com/ said…

    Hola Josep Maria, m'he passat per aquí per saludar-te, m'agrada el teu blog perquè està molt concorregut, sobretot per gent que no comparteix el nostre projecte polític, je, je...en fi jo també sóc un seguidor del Tao i intento controlar la cadència de les meves respiracions quan llegeixo segons quina cosa.

    Només et volia felicitar per aquests mesos de feina que esteu duent a terme tots plegats des del govern de progrés i catalanista que gaudim a Calella: m'arriben opinions molt favorables de gent destacada.

    Així que... endavant a tota màquina!!

    Una abraçada.

     
  • At martes, septiembre 25, 2007, Anonymous Anónimo said…

    També tenim gent molt destacada a Calella que no opinen tan bé de la tasca que porta aquest ajuntament ara fa 8 anys i tres mesos.

     
  • At martes, septiembre 25, 2007, Anonymous Anónimo said…

    En Josep Pla, parlant de la ironía que utilitzava l´osonenc S. Rusiñol quan criticava -molt suaument- la societat de l´época, escriu que a algunes col·lectivitats -excesivament mal·leables i plàstiques- els hi cal ser tractades amb sarcasme, per veure si, avergonyits, desperten.
    La culpa del que passa a Calella no la té, únicament, l´Ajuntament (tot i que algun component del consistori sigui lamentable de mena), sinó que la té molta gent d´aquest poble, inclosos els qui mai han participat en política.

     
  • At martes, septiembre 25, 2007, Anonymous Anónimo said…

    carlos,
    de catalanista res.aqui o ets espanyol o català. catalanista es una etiqueta mal usada segons la meva oponió.en quant a progrés ,expliquem en que progressa calella.jo no ho veig enlloc.
    una altre cosa . potser jo no destaco en rés però crec que calella es un desastre.no veig futur a aquesta ciutat. bé,potser serà una ciutat dormitori com vilassar ,però a mi no m'agrada.
    ultim anònim,tens rao que l'unica culpa no es de l'ajuntament. no entenc com la gent normal i que no participa en politica no veu la degradació , l'abandonament i la falta de futur en que està la nostre ciutat i no fa res per evitar-ho.
    jordi , pp.cc.

     
  • At lunes, octubre 15, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Perdoni la pregunta però no sé a qui adreçar-me: a quina regidoria correspón la "regulació" de les excrescències i/o sobreïxents (amb forma de residus corporals de tota mena) que ens rodeja ? .. a Cultura, a Medi Ambient, a Sanitat, a Turisme, a Ciutadania, ... o a quina ?.
    O potser esta prevista la creació d´una superegidoria de Respecte ?.

     
  • At viernes, octubre 19, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Aquqest cap de setmana passat vaig estar a la capa de la cervesa,i amb pregunto:-on se fam respectar la normes i lleis de medi anbient?

    De cervesaries poques, son restaurants que cuinan sense extrectors, sense ventilacíó,i amb unes condicions molt lamentables.

    Com es que el depertament de sanitat, medi ambient,cultura, de l'ajuntament tolera aquestes arrades de caracter greu?

     
  • At viernes, octubre 19, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Ja t'ho contesto jo: PER LA INCOMPETÈNCIA D'AQUEST EQUIP DE GOVERN! No saben com posar-s'hi, ja porten 4 mesos i encara no s'han vist resultats i que no diguin que no han tingut temps pq la majoria d'ells ja hi eren i els nous són dels seus partits (dels que ja "governaven") Mireu pobles veïns com p.e. Pineda, ahir m'hi passejava i estan fent molta feina, i aquests si que son nous!
    Prèn exemple!

     
  • At viernes, octubre 19, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Jo proposaria que tu Josep Maria parlessis seriosament amb Montserrat Candini i fessis estrar al seu grup a governar conjuntament. I mira: dic Montserrat Candini i t'he dit a tu Josep Maria, no dic: CIU ni PSC... Vull dir que us deixeu de que si uns som blancs i els altre negres, tots sou ciutadans de Calella i gent que voleu el millor per la ciutat. S'ha de reconeixer que la Montserrat i el seu equip està molt ben preparat, i que el teu equip i el del Puig tb, si els analitzem a tots els grups hi trobariem algú que poser no ens agrada prou, però que vols fer-hi no podem triar uns quants de cada equip.

     
  • At sábado, octubre 20, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Josep Maria, jo si que crec que amb 4 mesos heu fet feina pero cases petites que no es volen veure.

     
  • At lunes, octubre 22, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Doncs jo penso com el sardanista, encara sou a temps a fer entrar a CIU al govern. I no els vaig votar! Vaig votar a ERC encara que sembli absurd! De la manera que van les coses no votaré més a ERC a Calella, i això que n'estava molt implicat, vaig ser membre de l'executiva i tot. Però les coses clares per damunt de tot hi han les persones i la feina ben feta.
    I CIU te gent bona i ben preparada i no tots podem dir el mateix.
    Analitzem-nos fredament!
    Bon dia.

     
  • At lunes, octubre 22, 2007, Anonymous Anónimo said…

    hola,
    he llegit a vilaweb que has tret la senyera. dius que es per no ferir . a mi m'has ferit . com tens la barra de treure la senyera , simbol del pais ? molt progre però has de saber que malgrat tu siguis alcalde hi ha una inmensa majoria nacionalista a la nostre ciutat.tu representes una part , per cert , petita de la ciutadania.psoe+pp=6 ciu+erc 11.per altre banda no entenc com erc pot caure tan baix. fins aqui arriveu per cobrar un sou ? no teniu principis?

     
  • At martes, octubre 23, 2007, Anonymous Anónimo said…

    PATRONAT DE TURISME

    En nou patronat de turisme de Calella no hi vol a cap hoteler. Tota mena de regidors i gent que no ha viscut mai el turisme, però ningú que realment hi està posat de plè. Es a dir, que els hotels han d'aguantar l'economia del poble, han de pagar tot tipus d'impostos i grabamens per donar serveis al turista, se li mira amb lupa si recicla bé, si fa soroll, que no tingui overbooking, etc, però sobre tot, que no digui rès, que com sempre respon l'ajuntament, ells ja tenen els seus tècnics.

    Paga i calla.

     
  • At martes, octubre 23, 2007, Anonymous Anónimo said…

    S´ha de reconèixer que aquest "anònim" que s´identifica com PATRONAT DE TURISME (n´és un membre o tot ell és Patronat ?) en té molts o és un torracollons.
    Després de quaranta anys, fent i desfent socialment i econòmicament, destruint i reconstruint segons uns interessos predeterminats, incidint en la fesomia, en la forma de ser i en la personalitat d´aquest poble (incidència, com a mínim, discutible),ara que no pot -o li sembla que no podrà- intervenir tant com fins avui, un hoteler es queixa.
    És ben bé que ...

     
  • At martes, octubre 23, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Que el Sr. Juhé, faci despenjar la bandera catalana de la balconada de l´Ajuntament cal admetre-ho com una decisió congruent amb la seves idees polítiques. Pot semblar una barbaritat, però -en el Sr. Juhé- és una barbaritat amb la qual el Sr. Alcalde ni pretén ni pot enganyar ningú.
    El que pot sobtar és el suport que ERC ha donat aquesta caparrada, tot i que ja podríem estar acostumats a les seves absurditats.

     
  • At martes, octubre 23, 2007, Anonymous Anónimo said…

    M'identifico com a anonim, igual que tú, que ets l'únic torrecollons que no sap ni diferència entre el nom i el títol.

    Ni sóc cap patronat ni cap hoteler. Només dic que com sempre, ens hem de refiar de que les coses les portin qui menys hi enten.

    La noticia la podeu tobar a vilaweb molt ben esplicada.

    Ho has entès ara?, o es que no permets que ningú opini diferent que tu?

     
  • At miércoles, octubre 24, 2007, Anonymous Anónimo said…

    Festa major, barraques, festa de la cervesa... tres exemples de la manca d'adaptació al pas del temps... la fira té el mateix format de poc èxit, ensopit i somnifer que els ultims 26 anys... les barraques, una festa per als joves amb pocs joves, i la festa de la cervesa (fffff) un embalat engrudos sense cap stand alemany (recordo que s'anuncia com oktoberfest alemany), on tot el que s'hi prepara son asquerosos chorizos fregits i frankfurts de tercera, on s'hi arriben a veure balls d'altres continents(alemanya és a europa??!!)a l'estil molinero de la feria d'abril de can zam... a preus delictius!! oportunitats de millora desaprofitades pels qui governen el poble, i que llastimós que encara se n'alegrin de la feina feta, prou de ridiculitzar Calella!!!

     

Publicar un comentario

<< Home