El blog d'un caminant

jueves, septiembre 21

El COR DE LA CIUTAT

Parlant amb la meva mare, que aviat farà 84 anys, m'ha acabat de convèncer...

No és que jo no ho pensés però en ser part implicada, a voltes et deixes emportar per una actitud escrupulosament objectiva i no ho expreses en prou emfasi: les reformes de les places de l'Ajuntament i de l'Església han estat un gran encert.

I ho dic en un doble sentit:
-Cap a dins de la ciutat perquè ha permès recuperar la vida, la vitalitat d'aquests espais que són el cor de Calella amb un tractament del paisatge de gran qualitat i amb l'amabilitat necessària perquè s'hi estigui bé, senzillament bé. L'ús intensiu de veïns i visitants ens ho demostren.

-Cap enfora ens ha permès prestigiar la imatge de la ciutat, fet no poc important tenint present la projecció turística i de serveis que té Calella. La corrua de persones que hi fineix el seu passeig o s'hi fa la seva fotografia de record ha augmentat exponencialment, donant més valor, si cap, al patrimoni arquitectònic i històric de la ciutat. Precisament un dels valors afegits que té Calella respecte a altres municipis turístics.

Ens calien obres emblemàtiques que enfortissin l'autoestima cap a la nostra ciutat i alhora ens singularitzin en el petit món on ens ubiquem.

A més d'aquest sa cosmopolitisme que respiren hi trobem el joc de llums i colors.
A la plaça de l'Església, durant el dia l'harmonia del raig solar entre les oliveres i el petit estany d'aigua, i a la nit la parròquia monumentalment il.luminada...
A la plaça de l'Ajuntament el color de flors i façanes d'edificis endolceixen un espai de gran noblesa...

Una ciutat és la suma de les seves parts físiques, construïdes o no, més tots els que hi viuen o en fan ús, poder tenir un centre històric potent és imprescindible per irradiar la qualitat de vida cap a tots els seus racons.

2 Comments:

  • At martes, septiembre 26, 2006, Blogger alpdauet said…

    Penso que el portal petit i el tram de carrer Esglèsia també haurien de seguir la mateixa linea. Ho teniu previst?

    Josep

     
  • At jueves, septiembre 28, 2006, Blogger Josep Maria Juhé Mas said…

    Benvolgut,

    de moment està previst la unió de les dues places, Església i Ajuntament, pel carrer Bisbe Sivilla. Les obres s'han de fer entre aquest any i l'inici del que ve.

    Progressivament s'hauria d'anar contemplant, tal com dius, tot l'entorn,

     

Publicar un comentario

<< Home