El blog d'un caminant

martes, octubre 3

MONTILLA, MES ENLLÀ DE LES PARAULES


No ens hem d’enganyar, la cursa cap a la presidència de la Generalitat i la formació d’un govern de progrés no serà fàcil. En aquests darrers 3 anys del president Pasqual Maragall s’ha reconegut el paper dels socialistes catalans com a garants del catalanisme progressista dins l’Espanya plural, però ens ha costat molt més fer palès el gir social del govern de Catalunya. Dificultats múltiples i provinents de totes direccions, a vegades inclosa la nostra, ens obliguen a ser molt més clars en el nostre compromís cap els ciutadans i ciutadanes.


Avui, un cop el debat identitari ha perdut força, emergeix la figura del José Montilla com una persona transformadora, lligada al territori i que encarna a la perfecció la fortalesa nacional i social del nostre país. És la prova de la nostra maduresa política, de què Catalunya es mereix la consolidació d’un canvi de polítiques que millorant les condicions del dia a dia de totes i tots, ens obrin al món plural.

N’estic convençut, Montilla representa el millor de l’ideari socialista: honestedat, treball, perseverança, solidaritat i sentit de país. Sense estridències ni vanitats, fent el camí pas a pas ja ha guanyat la il·lusió, i potser també el cor, de moltes persones que com bé dius, amic Josep, pensem que ara és l’hora dels catalans.